Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı 14 bin 469 liraya yükseltildi

SSK ve Bağ-Kur Emekli Aylığı Yüzde 15,75 Artırılarak 14 Bin 469 Liraya Yükseltildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığının artırılarak 14 bin 469 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Bunun için yasal bir düzenleme gerekiyor ve yeni en düşük emekli maaşı, Meclis’e gelmesi beklenen torba yasa teklifinin kabulüyle yürürlüğe girecek.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olarak belirlenmişti.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi sona erdi: “Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir”

TIKLAYIN – Bahçeli: Farkındayım, tuzaklarla çembere alınmış zorlu yolculuk seferindeyiz; ön yargıları aşmak stratejik gayemiz

Vedat Milor’dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

TIKLAYIN – Uçakta yolcunun üzerine tuvaletini yaptı; ‘business class’ yolcusu 8 saatlik yolculuğa sırılsıklam devam etti

TIKLAYIN – Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı

Related Posts

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,25 yükselişle 9.972,96 puandan başladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 11 Mayıs 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini gerçekleştirirken, günü 9.948,51 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,45 puan ve yüzde 0,25 artışla 9.972,96 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34, holding endeksi yüzde 0,23 değer kazandı.

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Son dakika! Emekli maaşlarına düzenleme yapılacak

Hükümet 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını açıkladı.

Şirketi bölüşemeyen milyarder kardeşler davalık oldu

Kazancı Holding’de yaşanan kardeş kavgasının ardından şirketin yüzde 5 hissesine sahip olan Mehmet Kazancı’nın kendini holding binasındaki odaya kilitlemesi ve sosyal medyada paylaştığı video Türkiye’de büyük ses getirmişti. Kazancı Holding’den yapılan açıklamada, Şaban Cemil Kazancı’nın tehdit yoluyla abisine ait hisselere çökmeye çalıştığına dair iddialar reddedilirken, şirketin kurucusu Ali Metin Kazancı’nın büyük oğlu olan Mehmet Kazancı’ya dava açılacağı belirtildi.

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi’nin maliyeti için Dünya Bankasından 660 bin dolarlık finansman sağlandı.

Diyarbakır, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendiriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır’ın Türkiye’nin enerji arz güvenliğine güç kattığını ifade etti.