İstanbul’da 3 dükkan kurşunlayıp 15 milyon lira istediler

Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe’de 3 Lokantaya Kurşun İsabet Etti

Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde aynı kişiye ait olan 3 lokanta farklı günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından saldırganlar, işletme sahibine telefon açarak yüklü miktarda para talebinde bulundu.

Polis ekipleri, işletme sahibinin şikayeti üzerine harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde saldırganların taksiyle olay yerine yakın noktalara gittikten sonra yaya olarak lokantalara yaklaşıp ateş ettikleri ve daha sonra kaçtıkları ve birkaç sokak ötede kendilerini bekleyen araçlarla uzaklaştıkları görüldü.

Şüphelilerin Kimlikleri Tespit Edildi

Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek saldırganların kimliklerini belirledi. Anadolu Adliyesi Örgütlü Suçlar Savcılığı’ndan alınan izinle şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonda A.E.(21), B.P.(20), K.A.S.(19), K.G.(15) ve H.A.(17) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen bir tabanca da ele geçirildi. Küçük yaştaki şüpheliler K.G. ve H.A. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderilirken, diğer şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Çete Lideri Yakalandı

Adliye binasında ifade vermek için bekleyen şüphelilerin yanında bulunan polis ekipleri, aranan çete lideri olduğu iddia edilen Y.E.E. (25) ile M.A. (25) adlı kişiyi yakaladı. Haklarında ‘Örgüt kurmak ve suç örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla işlem yapılan şüphelilerden 6’sı tutuklandı.

M.A. adlı şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Related Posts

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Bakan Kurum başkanlığında İstanbul’da kentsel dönüşüm zirvesi: Belediyelere ortak mücadele çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan ve 39 ilçenin belediye başkanlarının davet edildiği, İstanbul Valiliği’nde yarın düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde belediyelere ortak mücadele çağrısı yapacak.

Prof. Ercan hayati müdahaleyi anlattı: ‘Olmasaydı bugün aranızda değildim’

Prof. Övgün Ahmet Ercan, “Alın üstü başımdan bir delik açıp kan akmaya başlaması, beyin kanamamı, ayrıca inmeyi engelledi” dedi.

Güney Afrika mali nedenlerle Bulgaristan’daki Büyükelçiliğini kapatıyor

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, Bulgar makamlarıyla istişare edilerek alınan kararda mali sebeplerle Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Büyükelçiliğini kapatacağı bildirildi.

Gaziosmanpaşa’da inşaat sahasının yanında bulunan yol çöktü

İstanbul Gaziosmanpaşa’da inşaat çalışması sırasında yol çöktü. İGDAŞ ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Pakistan’da terör saldırısı: 7 asker hayatını kaybetti

Pakistan ordusu, Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine ait araca yönelik saldırıda 7 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir