Kayabağlar’da Ekmek Fırını ve Taziye Evi Açıldı

Siirt’in Kurtalan ilçesinin Kayabağlar Beldesinde yapımı tamamlanan halk ekmek fırını ve taziyeevi törenle hizmete açıldı.

Vali Kemal Kızılkaya, ekmek fırının açılışı için düzenlenen törende, belediyenin güzel hizmetlere imza attığını söyledi.

“Kültürümüze göre ekmek sadece bir besin kaynağı değil aynı zamanda birliğin, kardeşliğin, bereketin ve paylaşmanın da bir sembolüdür.” diyen Kızılkaya, ekmeğin israf edilmemesine de önem verdiklerini belirtti.

Günlük yaşamda da kazanca “ekmek parası” denildiğine dikkati çeken Kızılkaya, “Bugün Belediye Başkanımız çok güzel bir hizmet yaptı ve beldemize modern, hijyenik, kaliteli bir fırın kazandırdı. Bu vesileyle beldemizde ekmekler temiz, kaliteli ve güzel bir şekilde sofralarla buluşacak. Üç gün boyunca da buradan herkese ücretsiz ekmek dağıtacak.” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Nas’ı tebrik eden Kızılkaya, emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Kızılkaya, bu yılın kent için hizmet yılı olacağını vurgulayarak, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, çalışma azmimizi artırsın inşallah.” ifadesini kullandı.

Belde Belediye Başkanı Nas da daha önce de fırın olarak hizmet veren yeri son sistem makinelerle donattıklarını belirtti.

Kaliteli ve temiz ekmeği ucuza sunmaya gayret ettiklerini dile getiren Nas, “Bu fırın Kayabağlar halkının emrindedir. Kayabağlar’da üç gün boyunca herkes istediği kadar ekmek alabilir.” diye konuştu.

Vali Kızılkaya daha sonra beraberindekilerle Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in desteğiyle beldede inşa edilen taziyeevinin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Özdemir, bölgenin kültüründe taziyenin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, taziyeevinin beldenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Açılış programlarına, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve belediye başkanları da katıldı.

Related Posts

Altının gramı neden artıyor? İşte formülü

1919’dan itibaren dünya çapında altın, Londra Altın Borsası tarafından günde iki kez açıklanan fiyatlarla işlem görmeye başladı. Bu fiyat belirleme süreci, yalnızca birkaç büyük banka tarafından kontrol ediliyordu.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Küresel elektrik üretiminin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden sağlandı

Geçen yıl küresel çapta üretilen elektriğin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden elde edildi.

98 yıllık dev şirket Türk şirketini satın aldı. 230 ülkede faaliyet gösteriyor

Amerika merkezli sigorta brokeri Arthur J. Gallagher & Co., İstanbul merkezli Aspera Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.’yi satın aldı. 1927’de Chicago’da kurulan Gallagher, dünyanın en büyük sigorta brokerlerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık …

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.