En borçlu belediyeler AKP’li çıktı: Bunları silkelemek değil dokunmak bile yasak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Aralık 2024 tarihli kabine toplantısının ardından CHP’li belediyelerin SGK borçlarını gündeme getirmiş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Sayın Bakan kendilerini çok daha kararlı şekilde silkelemende fayda var” diye seslenmişti.

Erdoğan’dan talimatı alan Bakan Işıkhan, borçların tahsili için harekete geçerek bazı CHP’li belediyelerin hesaplarına borçları nedeniyle haciz koydurmuştu.

EN BORÇLU BELEDİYELER AKP’Lİ ÇIKTI

Birgün’den Mustafa Bildircin‘in haberine göre; Türkiye’deki 28 yerel idarenin toplam borcunun yüzde 40’ından fazlasının AKP idaresindeki sekiz idareye ait olduğu ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Hazine Alacak Stoku” verileri ile belediye ve bağlı kuruluşlardan oluşan toplam 28 yerel idarenin hazine borcu 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla 10 milyar 148 milyon 966 bin TL olarak belirlendi. Toplam 10,1 milyar TL’lik Hazine borcunun 5,7 milyar TL’sinin CHP ya da DEM Parti idaresindeki 20 belediyeye ait.

Nüfusu itibarıyla Türkiye’nin en kalabalık kentlerinden olan Ankara, Adana ve Mersin gibi kentlerin belediyelerini de kapsayan 20 idarenin 6 milyar TL’lik borcu düşüldüğünde kalan 4 milyar 404 milyon 101 bin TL’nin yalnızca sekiz belediyeye ait olması dikkati çekti.

Toplam 4,4 milyar TL’lik borcu üstlenen sekiz belediyenin yedisinin AK Parti’nin, birinin ise Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’ne ait olduğu öğrenildi.

BUNLARI SİLKELEMEK DEĞİL DOKUNMAK BİLE YASAK

AKP’li belediyelerin Hazine borçları, 20 Kasım itibarıyla mali kayıtlara şöyle yansıdı:

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi: 1 milyar 871 milyon 630 bin TL
  • Samsun Büyükşehir Belediyesi: 1 milyar 199 milyon 338 bin TL
  • Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi: 476 milyon 530 bin TL
  • Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi: 277 milyon 571 bin TL
  • Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi: 190 milyon 940 bin TL
  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: 19 milyon 865 bin TL

Related Posts

Aydın’da kayıp olarak aranan kişi şarampolde ölü bulundu

Aydın’ın Çine ilçesinde dün kayıp ihbarı yapılan 35 yaşındaki Ahmet Çığ, şarampole devrilen otomobilinin yakınlarında ölü olarak bulundu.

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

Rusya, Büyük Yurtseverlik Savaşı zaferinin 80. yıldönümünü kutladı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenlendi. Törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle …

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Özgür Özel’den ‘Özgür Çelik’ çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. CHP lideri, Özgür Çelik hakkında istenen hapis cezasına tepki gösterdi.