Mehmetçik sınırlardan geçit vermedi!

ANKARA (İGFA) – Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerinin anlatıldığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı bu hafta Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda, devletin bekası ve milletimizin güvenliği için gerçekleştirdiği görev ve faaliyetlerin başarıyla sürdüğünün altı çizildi.

HUDUTLARDA 106 ŞAHIS YAKALANDI

Sınırların ve halkımızın güvenliği için hudutlarımızda alınan yoğun, dinamik ve çok yönlü etkin tedbirler sayesinde; son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 106 şahıs yakalandığı belirtilirken, yakalanan şahıslardan 3’ünün terör örgütü mensubu olduğu, bin 573 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 720, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 9 bin 754’e ulaştığı kaydedildi.

SON BİR HAFTADA 31 TERÖRİST ETKİSİZ!

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına kadar güvenlik strateji kapsamında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonlarda son bir haftada 31, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 408 terörist etkisiz hâle getirildiğini duyuran Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Aktürk, “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen mağaralarda teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş, etkin ve kararlı operasyonlarımız neticesinde barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist daha hudut karakollarımıza teslim olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenlik ve huzuru için bölgedeki operasyon ve arama tarama faaliyetlerine aralıksız devam edecektir” diye konuştu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’ye gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törenlere katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gidecek.

Sinop’ta Bıçaklı Kavga: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Sinop’ta yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada S.T. bıçaklanarak hayatını kaybetti.

Alabora olan teknede can pazarı: 20’den fazla kişi kayıp

Vietnam’ın kuzeyindeki Halong Körfezi’nde cumartesi günü yaşanan trajedi, turizm dünyasını yasa boğdu. “Wonder Sea” adlı tur teknesi, içinde toplam 53 kişiyle birlikte aniden bastıran şiddetli yağış sonrası alabora oldu. Devlet destekli haber …

Camide Bıçaklı Saldırı: Bir Ölü

Kayseri’de namaz kılarken bıçaklanan 63 yaşındaki Şevki Tanrıkulu hayatını kaybetti.

Bahçeli’den Altan Öymen için başsağlığı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Altan Öymen’in hayatını kaybetmesinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı.

AKP’li Şamil Tayyar’dan Murat Çalık’ın tahliye edilmemesine tepki: Hukuk, intikam duygusuyla değil adaletle tesis edilir; bunun ahireti de var

AKP’li Şamil Tayyar’dan Murat Çalık’ın tahliye edilmemesine tepki: Hukuk, intikam duygusuyla değil adaletle tesis edilir; bunun ahireti de var