“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

Ucuz et sözü reklamda kaldı… AKP’li belediyenin ‘Et Satış Noktası’ 20 gündür kapalı

Yoksulluğun pençesindeki vatandaşlara “ucuz et” vaadiyle açılan Şahinbey Belediyesi Et Satış Noktası, yalnızca birkaç hafta açık kaldı. Büyük reklamlarla tanıtılan hizmet noktası, 20 gündür kapalı.

CHP’li Bağcıoğlu’ndan orman yangınları açıklaması

Yaz ayının etkisini göstermesiyle beraber, yurt genelinde etkili olan yangınlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili bir şekilde sistemin içine entegre edilmelidir. Bu sayede sorumlulukların netleştiği, inisiyatifin kaybolmadığı, daha güçlü bir müdahale mekanizması oluşturulabilir” dedi.

Cemil Tugay’dan kurultay mesajı: ‘Siyasi Partiler Kanunu açık’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ve 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaya ilişkin, “Siyasi Partiler Kanunu açıktır, seçim mevzuatı ortadadır. Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir” ifadelerini kullandı.

Eve gökten ateş topu düştü! 20 ton TNT’lik enerji…

ABD’nin güneyindeki birkaç eyalette yaşayan yüzlerce kişi, gökyüzünde hızla ilerleyen parlak bir ateş topuna tanık oldu. Görgü tanıklarının sosyal medyada paylaştığı görüntülerde ve astronomi kuruluşlarına gönderilen ihbarlarda, ateş topunun gündüz vakti gökyüzünde iz bırakarak ilerlediği görüldü. Alev topunun bir eve düştüğü ve evde hasar meydana geldiği ihbarı yapıldı.

Korkutan anlar: Tamire getirilen telefon patladı

Hatay’da bir telefon tamircisinde tamire getirilen cep telefonu patlayarak alev aldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.