ABD’den İran’a ağır darbe! Tahran’ı krize sokacak yaptırım kararı

ABD, İran’a Petrol Yaptırımı Kararı Aldı

Son dakika haberi… ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran’ın petrol ihracatını destekleyen ağa yaptırım uygulandığı açıklandı.

ABD, İran Petrol Rafinerisine Yaptırım Uyguladı

Yapılan açıklamada, İran’dan yüz milyarlarca dolar değerinde ham petrol satın alan ve işleyen Çin merkezli bir “teapot” petrol rafinerisinin ve üst yöneticisinin yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Küçük ölçekli ve bağımsız olduğu için “teapot” olarak anılan bu rafinerinin, Husiler ve İran Savunma Bakanlığı ile ilişkili İran petrolünü taşıyan bazı “gölge filo” gemilerinden petrol aldığı ifade edildi. Ayrıca, İran petrolünü taşıyan ve “teapot” petrol rafinerilerine sevk eden 19 şirket ve geminin yatırım listesine alındığı açıklandı.

ABD, İran’ın Gelir Akışlarını Kesmeye Kararlı

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, açıklamada “‘teapot’ rafinerilerinin İran petrolünü satın almasının rejim için temel ekonomik kaynak olduğunu vurguladı.

Bessent, “ABD, Tahran’ın terörizmi finanse etmeye ve nükleer programını geliştirmeye devam etmesini sağlayan gelir akışlarını kesmeye kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Çin’de bulunan bir petrol terminaline, yaptırım listesinde yer alan bir gemiden İran ham petrolü satın alıp depoladığı gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

Related Posts

Tasarruf döneminde 25 milyonluk makam odası!

Ekonomik krizin derinleştiği, milyonlarca yurttaşın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir dönemde, Gaziantep Valiliği’nin “yeni hizmet binası için düzenlenen makam odası ahşap kaplama ve çevre düzenlemesi” ihalesine tam 25 milyon TL harcandı. Üstelik ihale, kamuoyunda şeffaflığı tartışmalı hale getiren 21/b pazarlık usulüyle yapıldı. CHP’li Uğur Kalkan, “Altın kaplama mı yapıyorlar?” sözleriyle tepki gösterdi.

DEM Parti’den talep listesi yalanlaması

DEM Parti, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda bazı taleplerin gündeme getirildiğine ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Paylaşılan sözde ‘talep listesi’ tamamen uydurmadır.” denildi.

Okan Buruk’tan Mourinho’ya zeytin dalı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Jose Mourinho’nun “Galatasaray maçını 1 dakika izledim, yetti” sözlerine cevap verdi. Buruk, “Çok dikkate almadım. Alışık olduğumuz bir şey. Yakılan ateşi söndürmemiz lazım” dedi.

Süper Lig’de yılın sürprizi! Hoş geldin Burak Yılmaz

Süper Lig’de flaş bir gelişme yaşandı. Son olarak Kasımpaşa’yı çalıştıran genç teknik direktör Burak Yılmaz, sahalara geri dönmeye hazırlanıyor. Uzun süredir sessizliğini koruyan Yılmaz, Gaziantep FK’nın başına getirilmeye hazırlanıyor.

Düğün Konvoyunda Havaya Ateş Açanlara Cezalar

Kartal’da düğün konvoyunda havaya ateş açan 3 kişiye toplam 49 bin lira ceza kesildi.

Fenerbahçe sahaya Şampiyonlar Ligi hedefiyle çıkıyor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi yolunda son engeli aşmanın peşinde. Sarı Lacivertliler, play-off ilk maçında Benfica’yı saat 22’de konuk edecek.