Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, Pennsylvania Üniversitesi ile Yaptıkları İş Birliğiyle Kanser Tedavisinde Yenilikler Peşinde

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı önde gelen Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dirençli kanser tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’de üretilebilecek hücrelerin de kullanılması planlanıyor.

Türk Hekimler Uluslararası Uygulamaları Yakından İnceleyecek

Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerinden faydalanacak olan İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri, uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek alanlarında ilerleme kaydedecek.

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlık Sektöründe Dönüşüm Sağlıyor”

Ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir temel oluşturulacak olan iş birliği, bilgi üretimini, inovasyonu ve insan sağlığına katkıyı amaçlıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliğinin sağlık sektöründe ilerlemenin anahtarı olduğunu vurguluyor.

Hücre Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye’de öncü bir adım olduğunu belirterek, hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin Türkiye’de üretileceğini açıklıyor.

Geleceği Planlayan Bir Vizyonla Hareket

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor. İstiroti, iş birliğinin sadece kurumlar için değil, aynı zamanda hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Yapay zeka, doktorlardan daha başarılı

Microsoft, karmaşık vakalarda doktorlardan daha isabetli teşhis koyabildiğini belirttiği yeni bir yapay zeka sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, bu sistemin “tıbbi süperzekâya giden bir yol sunduğunu” ifade ederken, bu teknolojinin doktorların işini ortadan kaldırmayacağını belirtti. Yapay zekanın tıp alanında yaygınlaşmasının, dünyanın farklı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak daha eşit bir sağlık sistemi oluşturabileceği ifade ediliyor.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.