Fransa’da bir çiftçinin arazisinde altın rezervi bulundu: 4 milyar euro değerinde

Fransız Çiftçi Tarlasında Dev Altın Yatağı Keşfetti!

Fransız basınında yer alan habere göre, Dupont adlı çiftçi, Auvergne bölgesindeki tarım arazisinde gerçekleştirdiği kazı sırasında dikkat çeken bir alan buldu ve burada altın parçaları keşfetti. Jeologlar tarafından yapılan incelemelerde, arazide 150 tondan daha fazla altın bulunduğu ortaya çıktı.

Muazzam Değer: 4 Milyar Euro!

Keşfedilen altın yatağının tahmini değerinin 4 milyar euro civarında olduğu belirtilirken, bu keşfin ülkede son yıllarda yapılan en büyük altın keşiflerinden biri olduğu ifade edildi. Ancak resmi makamlar, doğanın korunması adına bölgede yapılan araştırmaların tamamlanmasını bekleyerek Dupont’un arazisindeki altının çıkarılmasına henüz onay vermedi. Fransa’da altın madenciliği, hükümetin yetki alanı içerisinde yer almaktadır.

İstihdam ve Çevre Endişesi

Ekonomi uzmanları, söz konusu altının çıkarılması durumunda yüzlerce kişiye istihdam sağlayarak bölge ekonomisine önemli katkılar yapabileceğini vurgularken, çevre aktivistleri ise bu tür faaliyetlerin doğal yaşamı olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Related Posts

Madımak katliamı 32. yılında Madımak parkında anıldı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te katledilen aydın ve sanatçılar anısına bu yıl da unutulmadı

6 milyon yolcunun bilgileri çalındı

Avustralya’nın önde gelen havayolu şirketi Qantas ile uçan 6 milyondan fazla yolcunun kişisel bilgileri ele geçirildi. Şirket, siber saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

İzmir’de 14 bin futbol sahası kadar alan küle dönmüş!

İzmir’de son üç günde çıkan yangınlar, yaklaşık 10 bin hektarlık alanı küle çevirdi.

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

Ucuz et sözü reklamda kaldı… AKP’li belediyenin ‘Et Satış Noktası’ 20 gündür kapalı

Yoksulluğun pençesindeki vatandaşlara “ucuz et” vaadiyle açılan Şahinbey Belediyesi Et Satış Noktası, yalnızca birkaç hafta açık kaldı. Büyük reklamlarla tanıtılan hizmet noktası, 20 gündür kapalı.