Casio’nun yeni karbon fiber saat modeli tanıtıldı

Casio’nun Yeni Karbon Fiber Saat Modeli Tanıtıldı

Casio, efsanevi G-SHOCK serisine son derece özel bir model ekledi. MTG-B2000YBD-2A isimli bu saat, karbon fiber ile güçlendirilen yapıya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 2025 yılı itibarıyla satışa sunulan bu model, zarif siyah-mavi tasarımı ve metal bileziği ile hem teknolojik hem de şık görünüyor.

Saatin kasası, karbon fiber takviyeli reçine ve paslanmaz çelikten oluşuyor. Ayrıca, bezel kısmı ise tam 235 katman karbon fiber ve mavi cam elyaftan üretilmiş durumda. Bileziğin dış kısmı metal, iç kısmı ise ince reçine ile tasarlanmış. Bu malzemelerin bir araya gelmesiyle model sadece 131 gram ağırlığında.

200 metre su geçirmezlik özelliğine sahip olan saatte, yansımayı engelleyici safir cam tercih edilmiş. Ayrıca, darbelere, titreşimlere ve merkezkaç kuvvetine karşı dayanıklılığı artıran “Triple G Resist” özelliğiyle de dikkat çekiyor. Güneş enerjisi ile şarj olan Tough Solar teknolojisi sayesinde, tam dolu pil ile yaklaşık beş ay kesintisiz kullanım sağlıyor.

Akıllı özellikler konusunda da oldukça iddialı olan bu model, Bluetooth ve radyo sinyali desteği ile zamanı otomatik olarak güncelliyor. Aynı zamanda, Casio Watches uygulaması aracılığıyla alarm kurma, zaman dilimi değiştirme ve telefonu bulma gibi işlevlere sahip. Dünya saati, kronometre, geri sayım sayacı ve otomatik takvim gibi özellikler de bu modelde bulunuyor.

MTG-B2000YBD-2A, Japonya’da yaklaşık 1.280 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Küresel pazara ne zaman sunulacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Dünya her 90 saniyede bir titreşti: Bilim insanları Grönland’daki gizemi aydınlattı

Gezegenin kalbinden yükselen esrarengiz titreşimlerin ardında, Grönland’ın derinliklerinde saklı iklim kaynaklı bir felaket yatıyor.

Navigasyon devi yapay zeka dönüşümü nedeniyle 300 çalışanını işten çıkaracak

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri firması TomTom, yapay zeka dönüşümü çerçevesinde 300 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, 3-5 yıl kuluçka dönemine ihtiyaç duyan ve piyasada uzun süre kalan oyunları geliştiren şirketlerin sayısının arttığını belirterek, “Artık bunların geliştirilme aşaması tamamlandı ve yakında dünyada en iyi oyunların yeniden Türkiye’den çıktığını göreceğiz.” dedi.

Doğa ve su sporlarını bir araya getirdiler

SUBÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu tarafından doğa ve su sporlarını bir araya getiren wakeboard etkinliği düzenlendi.

Araştırma sonucu ortaya çıktı: Bu renkteki araçlar daha hızlı değer kaybediyor

ABD merkezli iSeeCars’ın gerçekleştirdiği son araştırma, ikinci el otomobillerde aracın rengiyle satış fiyatı arasındaki güçlü ilişkiyi gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, araçların teknik donanım seviyesi kadar renk tercihleri de, ikinci eldeki değerlerini büyük ölçüde etkiliyor.