Filmlere konu Alcatraz Hapishanesi yeniden açılıyor

Trump’tan Alcatraz Hapishanesi Açıklaması

ABD eski Başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Alcatraz hapishanesi hakkında önemli bir duyuru paylaştı.

Trump, ülkenin uzun bir süredir “şiddet yanlısı azılı suçlularla” mücadele ettiğini vurgulayarak, “Geçmişte daha ciddi bir ulusken, en tehlikeli suçluları hapsetmekten çekinmezdik. Bu suçlulara daha fazla hoşgörü göstermeyeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Trump, Federal Cezaevleri Bürosu’na Alcatraz hapishanesinin onarılması ve genişletilerek “en azılı suçlular” için tekrar faaliyete geçirilmesi talimatını verdiğini aktardı.

– Alcatraz Hapishanesi

San Francisco’nun sembol yapılarından biri olan Alcatraz Adası, dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olarak biliniyor ve birçok filme konu olmuştur.

1973 yılından bu yana turistik bir mekan olarak hizmet veren ada, her yıl 1,5 milyon turisti ağırlamaktadır.

Kaçışın neredeyse imkansız olduğu hapishane, koşulları nedeniyle eski bir esir kampını andırıyordu.

Related Posts

Amerikalı 22 gençten Trump’a çevre davası

ABD’de 22 genç, son aylarda iklim ve çevreye ilişkin imzalanan üç başkanlık kararnamesinin anayasal haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Donald Trump’a dava açtı. The Hill gazetesinin haberine göre, Montana eyaletinde yaşları 7 ile 25 arasında değişen …

Rusya’dan kritik Gazze açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’yi İsrail’in Filistin devletinin kurulmasına engel olan politikalarını desteklemekle suçladı. Lavrov, Gazze’de yaşananları “akıl almaz bir trajedi” olarak nitelendirerek İsrail’in eylemlerini sert sözlerle kınadı.

Prof. Abdulvahap Akıncı’nın Atatürk’e yönelik sözleri büyük tepki topladı

Kocaeli Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Abdulvahap Akıncı, Atatürk’ün fotoğrafını “en iyi ilaç” diyerek eczanesine asan bir yurttaşa yönelik skandal ifadeler kullandı. Sosyal medyada büyük tepki çeken hakaret içerikli paylaşım için CHP’den sert açıklama geldi.

Muhalefet “Vize krizi çözülsün” dedi, AKP-MHP reddetti; “Avrupa kapıları kapalı, ABD randevuları yok, vize almak imkânsız!”

Muhalefet “Vize krizi çözülsün” dedi, AKP-MHP reddetti; “Avrupa kapıları kapalı, ABD randevuları yok, vize almak imkânsız!”

İnfaz düzenlemesinin Meclis’e sunulmasının ardından MHP’den ilk açıklama

İnfaz düzenlemesinin Meclis’e sunulmasının ardından MHP’den ilk açıklama

Mahmut Tanal’dan Abdulkadir Selvi’ye sert ‘FETÖ’ yanıtı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ile iktidara yakınlığıyla bilinen yazar Abdulkadir Selvi arasındaki polemik sürüyor. Tanal, Selvi’nin Fetullah Gülen ile ilgili eski yazısını paylaştı.