Ev hanımlarını dolandıran şebeke üyeleri, mağdurları sahte belgeyle tehdit etmiş

Ev Hanımlarını Dolandıran Şebeke Çökertildi!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ev hanımlarını ek iş vaadiyle kandırarak haksız kazanç elde eden 32 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli tutuklandı ve örgütün suç yöntemleri detaylı bir şekilde incelendi.

Siber suçlar polisi, mağdur bir kişinin şikayeti üzerine yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda, örgütün ev hanımlarını nasıl kandırdığını ve haksız kazanç elde etmek için hangi yöntemleri kullandığını belirledi.

Şebeke, sosyal medya platformlarında “evde sabun paketleme işi”, “çorap paketleme” gibi ilanlar yayınlayarak ev hanımlarını ayda 45 bin lira kazanma vaadiyle kandırdı.

WhatsApp üzerinden iletişim kuran şebeke üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı logosunu kullanarak kadınları yanıltmaya çalıştı ve sahte belgelerle güvenlerini kazanmaya çalıştı.

Ev hanımlarını ikna ettikten sonra “güvence bedeli” adı altında para talep eden şebeke, daha sonra çeşitli bahanelerle “vergi, sigorta ve kargo” ücretlerini istedi.

Örgüt, paralarını göndermek istemeyen ev hanımlarını korkutmak amacıyla Adalet Bakanlığı logosunu kullanarak sahte belgeler düzenledi ve haksız yere dava açacaklarını tehdit etti.

Şüpheliler, bu yöntemlerle bin kadından yaklaşık 100 milyon lira haksız kazanç elde etti. Polis ekipleri, suç örgütü üyelerinin parayı kripto hesaplara aktararak izlerini kaybettirdiğini tespit etti.

Kara Para Aklama Korkusu

Sosyal medyada gördüğü “evde sabun paketleme işi” ilanına başvuran İ.Ö adlı ev hanımı, örgüt tarafından yaklaşık 90 bin lira dolandırıldı. İ.Ö, örgüt üyelerinin korku ve paniğe sevk etmek için çeşitli yöntemler kullandığını ifade etti.

İ.Ö, eşine durumu aktardıktan sonra polise başvurduklarını ve zararlarının tazmin edilmesi için hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

Diğer ev hanımlarına uyarılarda bulunan İ.Ö, “Sosyal medyadaki ilanlara itimat etmesinler, WhatsApp üzerinden iletişimden kaçınsınlar. Para talep eden sitelere güvenmesinler, aksi takdirde dolandırılabilirler.” dedi.

Related Posts

İstanbul’da nikah ücretleri 16 bin TL’ye çıktı

Ekonomik şartlar evlenme planı yapan çiftleri düşündürürken, ortalama bir düğünün masraflarının bir milyona kadar çıktığı şartlarda evlenmek bir hayli pahalı. Düğünlerin yoğunlukta yapıldığı yaz ayları geldi. Evlilik planı yapanlar erken …

Rekor seviyeden çöküş! Yüzde 10’un üzerinde düşerek yatırımcısını üzdü

Bu yıl rekor seviyelere ulaşan kahve fiyatları, mayıs ayında yüzde 10’un üzerinde gerileyerek emtia piyasasında yatırımcısını en fazla üzen ürünlerden biri oldu. Edinilen bilgilere göre, küresel arzın artacağı beklentisi kahve fiyatlarında sert …

Türkiye Ziraatçılar Derneği ‘Hal Yasası’ açıklaması: ‘Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi lazım’

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Hal yasasının çıkmasıyla gıda fiyatlarında bir düşüş olmaz. Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Trump açıkladı: ABD ve Japon devleri ortak oluyor

ABD Başkanı Donald Trump, US Steel’in Japon Nippon Steel’e satılmayacağını, bunun yerine şirketin ABD’de kalacağını ve Pittsburgh merkezli kalacak şekilde stratejik ortaklık kurulacağını açıkladı.

KKM bakiyesi 600 milyar liranın altına düştü

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 29 milyar 799 milyon lira azalarak 596 milyar 88 milyon liraya düştü.

Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni tahminler belli oldu!

Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük maaş artışı için yasa çıkarılacak mı? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte tüm ayrıntı ve tahminler…