Kuzen evliliği yasaklanıyor

Akraba Evlilikleri Kalıtsal Bozukluklara Yol Açıyor

Yapılan araştırmalar, kalıtımsal bozuklukların önemli bir bölümünün akraba evliliklerinden kaynaklandığını gösterirken, dünya genelinde bu konuda adımlar atılmaya devam ediyor. Avusturya, Norveç’in ardından akraba evlilikleri konusunda önemli bir değişiklik yaparak dikkatleri üzerine çekti. Akraba evliliklerinin en sık görüldüğü ülkeler arasında ise Türkiye bulunuyor.

Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde artan mülteci sayısının ardından akraba evlilikleri, Avrupa ve Batı dünyasında ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda İngiltere ve Norveç gibi ülkeler de bu konuda somut adımlar atarak dikkat çekmişti.

Evlilik Yaşı 16’dan 18’e Yükseltildi

Avusturya hükümetinin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen yasa tasarısına göre, evlilik için yasal yaş sınırı 16’dan 18’e yükseltiliyor ve aynı zamanda kuzenler arasındaki evliliklere de kısıtlamalar getiriliyor. Tasarı, meclis alt komisyonunda incelendikten sonra Ulusal Meclis’in oylamasına sunulacak.

Yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle sadece 18 yaşını doldurmuş bireylerin evlenebilmesine izin verilecek ve kuzenler gibi yakın akrabalar arasında evlilik yapılması da yasaklanacak.

Related Posts

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Tekirdağ’da ilginç görüntü: Eşinden boşanmasını göbek atarak kutladı

Tekirdağ’da kumar oynadığı gerekçesiyle eşinden boşanan kadın, göbek atarak kutlama yaptı.

Japonya’dan Suriye kararı: Yaptırımlar kısmen kaldırılacak

Japonya, Suriye’ye uygulanan yaptırımları kısmen kaldırma kararı aldığını bildirdi. Karar kapsamında, en az 4 Suriyeli bankanın da yaptırım listesinden çıkarılacağı kaydedildi.

Fidan barış çağrısı yaptı, ancak Ukrayna’nın İstanbul’daki görüşmelere katılmaması mümkün

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kiev’de yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kritik bir döneme girildiğini söyledi. Türkiye’nin barış için aktif rol aldığını vurgulayan Fidan, İstanbul’daki müzakerelerin somut sonuç verdiğini belirtti ve liderler zirvesi önerisinde bulundu.

Beşiktaş’tan istifa etmişti: Devlet Bahçeli, Süper Lig’e yükselen yeni takımını tebrik etti!

2023 yılında Beşiktaş üyeliğinden istifa eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süper Lig’e yükselen Fatih Karagümrük Spor Kulübü’nü tebrik etti.

CHP’li Tanrıkulu’ndan AKP’ye ‘infaz düzenlemesi’ tepkisi: ‘Ya konuşmayacaksınız, konuştuysanız da yapacaksınız’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “AK Parti’ye çağrımdır; İnfaz düzenlemesi teklifiniz infial yaratıyor. Cezaevlerinde 410 bin civarında tutuklu ve hükümlü var. İnfaz düzenlemeleri, afla ilgili beklentiler çok özenli ve dikkatli konuşulması gereken meselelerdir. Ya konuşmayacaksınız, konuştuysanız da yapacaksınız” dedi.