Japonya’dan Suriye kararı: Yaptırımlar kısmen kaldırılacak

Suriye’ye Yaptırımların Kısmen Kaldırılması Kararı Alındı

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, Suriye’ye yönelik yaptırımların kısmen kaldırılması kararını kapsamlı değerlendirmeler sonucunda aldıklarını basına açıkladı.

Hayaşi, Japonya’nın, uzun süredir devam eden kriz nedeniyle zarar gören Suriye halkının yaşam koşullarını iyileştirmeye yardımcı olmayı ve olumlu çabaları desteklemeyi amaçladığını söyleyerek bu kararın alındığını belirtti.

NHK’nin haberine göre, Hayaşi, ülkesinin Suriye’de barış ve istikrarı sağlamak için G7 ülkeleri ve diğer uluslararası aktörlerle işbirliği yapmaya devam edeceğini vurguladı ve uluslararası toplumla uyum içinde hareket edeceklerini belirtti.

Yaptırımların kısmen kaldırılmasının ilk aşamasında, en az 4 banka mal varlıkları dondurulanlar listesinden çıkarılacak.

Related Posts

Keçiören’de Apartman Yangını

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 9’uncu katta çıkan yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

Özgür Özel KESK ve Eğitim-Sen Heyetini Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KESK ve Eğitim-Sen temsilcilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 22 Gözaltı

Manisa’da jandarma, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 22 şüpheliyi gözaltına aldı.

Balıkesir’de Orman Yangınına Havadan Müdahale Sona Erdi

Balıkesir’in Altıeylül ilçesindeki Kirazköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına havadan müdahale, havanın kararması nedeniyle sona erdi. Yangınla mücadele için bölgeye çok sayıda araç ve personel gönderildi.

AB’den İranlı 8 kişi ve bir örgüte yaptırım kararı

Avrupa Birliği (AB), İran devleti adına başka ülkelerde yaşayan İranlı muhaliflere suikast ve insan hakları ihlalleriyle suçladığı 8 kişi ve bir suç örgütüne yaptırım uyguladı. 

Ünlü rapçiden Galatasaray’lı şarkı

DÜNYACA ünlü rapçi Travis Scott, merakla beklenen yeni albümü JackBoys 2’den yayınladığı ilk single olan ‘2000 Excursion’un sözlerinde Galatasaray’a yer verdi.