AB, Musk’ın Alman aşırı sağcı AfD’nin başbakan adayıyla yapacağı canlı yayını takip edecek

AB Komisyonu, Elon Musk ve AfD Partisi Başbakan Adayı Alice Weidel Canlı Yayınını İnceleyecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Elon Musk ile aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin başbakan adayı Alice Weidel arasında 9 Ocak’ta X’te gerçekleştirilmesi planlanan canlı yayınının takip edileceğini ve bunun Dijital Hizmetler Yasası’nı (DSA) ihlal edip etmediğinin analiz edileceğini bildirdi.

AB Komisyonu sözcülerinden Thomas Regnier, Brüksel’de düzenlenen günlük basın toplantısında, aşırı sağcı AfD partisini öven sosyal medya platformu X’in sahibi Amerikalı iş insanı Musk hakkındaki soruları yanıtladı.

Musk’ın 9 Ocak’ta X’te yapılması planlanan canlı yayının takip edileceğini belirten Regnier, canlı yayının seçim bütünlüğü açısından risk oluşturacak şekilde kullanılıp kullanılmadığı ve DSA kurallarının ihlal edilip edilmediğinin inceleneceğini söyledi.

Aralık 2023’te X’in DSA kurallarını ihlal etmesi gerekçesiyle açılan soruşturmanın devam ettiğini anımsatan Regnier, canlı yayının içeriğinde herhangi bir kural ihlali olduğunda bunun da süregelen soruşturmaya dahil edileceğini ifade etti.

Öte yandan canlı yayının yapılması önünde herhangi bir engel olmadığını belirten Regnier, “DSA’daki hiçbir şey bir platform sahibinin ya da herhangi birinin canlı yayına ev sahipliği yapmasını ve kişisel görüşlerini ifade etmesini yasaklamamaktadır” diye konuştu.

Regnier ayrıca, AB Komisyonunun, Alman Dijital Hizmetler Koordinatörü ve X dahil küresel çevrim içi platformlarla ülkede 23 Şubat’ta düzenlenecek erken genel seçimler öncesinde risklerin değerlendirilmesi için 24 Ocak’ta yuvarlak masa toplantısına ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Avrupa’dan Musk’a Tepkiler

Musk X’te yaptığı sosyal medya paylaşımında aşırı sağcı AfD’yi överek “Almanya’yı sadece AfD kurtarabilir” ifadesini kullanmıştı.

Daha sonra bu görüşünü genişleten Musk, Axel Springer medya grubuna ait Welt am Sonntag gazetesinde misafir köşe yazarı olarak kaleme aldığı makalede AfD’yi destekleyerek partiyi “Almanya için son umut kıvılcımı” olarak nitelendirmişti.

Musk’ın bu ifadeleri Almanya başta olmak üzere Avrupa’da tepki çekmişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Musk’ı eleştirerek Almanya’da gelecekte ne olacağını vatandaşların belirleyeceğini ve buna sosyal medyanın sahiplerinin “karar veremeyeceğini” söylemişti.

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann ise Musk’ın, AfD Partisini destekleyen açıklamalarıyla Federal Meclis seçimlerini etkilemeye çalıştığını belirtmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Musk’u seçimlere müdahale etmekle suçlarken, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise Amerikalı iş insanını “yalan ve yanlış bilgi yaymakla” eleştirmişti. (AA)

Related Posts

Ünlü rapçiden Galatasaray’lı şarkı

DÜNYACA ünlü rapçi Travis Scott, merakla beklenen yeni albümü JackBoys 2’den yayınladığı ilk single olan ‘2000 Excursion’un sözlerinde Galatasaray’a yer verdi.

Ahmet Özer: ‘Bugün silahların bırakılması hem Türkiye hem de bölgedeki barış için tarihi bir adımdır’

Tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer, “Bugün silahların bırakılması hem Türkiye hem de bölgedeki barış için tarihi bir adımdır. Bundan sonra Türkiye’nin önünün açılması için gerekli demokratik adımların ivedilikle atılması ve hukukun üstünlüğünün tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ihya edilmesi şarttır.” dedi.

Dondurulmuş meyvelerde Hepatit A tespit edildi! Acil olarak geri toplatılıyor

Almanya’da Kaufland zincir marketlerinde satılan taze hasat edilmiş dondurulmuş meyvelerde Hepatit A tespit edildi. Ürün piyasadan apar topar toplatıldı.

ABD Afrika’da neyin peşinde

Washington yönetimi son dönemde Afrika kıtasındaki ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirme sinyalleri verirken, bu ilginin arkasında yatan temel sebebin değerli mineraller olduğu belirtiliyor.

Fiyatları birden yukarı fırlayacak! Her sabah severek tüketiliyor ama…

Trump’ın bu kritik kararının 1 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu karar ABD’li tüketiciler için arz kesintileri ve daha yüksek fiyatlar endişesi de beraberinde getirdi. Öte yandnan kararla birlikte ithal kahvelere de zam gelmesi …

Trump’ın Afrika Zirvesi: İngilizceniz çok güzel, harika

ABD Başkanı Donald Trump, Afrika’da bazı ülkelerin kendilerine çok yüksek tarifeler uyguladığına işaret ederek, bunların düşürüleceğini açıkladı.