Adalet Bakanı Tunç’tan Mahir Polat’ın tahliyesi için flaş açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mahir Polat’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Tunç, yaptığı açıklamada tahliyesi beklenen Polat’ın sağlık kontrollerinin devam ettiğini belirtti. Tahliye talebi ile ilgi henüz net bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyadan açıklama yapan Tunç şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın sağlık durumuyla ilgili spekülatif bazı paylaşımlar ve iddialar gündeme getirilmektedir.

29 Mart 2025 tarihinde sağlık şikâyetleri üzerine önce kurum polikliniğinde ilk müdahalesi yapılan ve ardından Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman hekimlerce gerekli tüm tetkik ve tedavileri eksiksiz şekilde gerçekleştirilen tutuklu Mahir Polat’ın sağlık durumu hekimler tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Bu süreçte, hekimlerin uygun bulması üzerine hastaneden taburcu edilen tutuklunun Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sağlık kontrolleri ve ilaçla tedavisi devam etmektedir.

Adı geçen tutuklu, bugün itibariyle sağlık durumunun tespiti açısından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki hastaneye sevk edilmiş, burada yapılan tetkiklerin ardından alınan Sağlık Kurulu Kararı gereğince Adli Tıp Kurumu’na sevki kararlaştırılmıştır.

Tüm bu süreçlerde tutuklunun bütün kontrolleri, tedavisini gerçekleştiren hekimlerin raporları doğrultusunda eksiksiz şekilde yerine getirilmektedir. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Önemle belirtmek gerekir ki; Ceza infaz kurumlarında bulunan bütün tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetlerine erişimi yasal güvenceler çerçevesinde titizlikle sağlanmaktadır. Bu konuda herhangi bir ihmal veya gecikme söz konusu değildir.”

NE OLMUŞTU?

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sabah saatlerinde hastaneye sevk edildi.

Polat, İBB’ye yönelik ‘kent uzlaşısı’ soruşturmasında 23 Mart’ta tutuklanmıştı. 21 yaşından beri ağır tansiyon hastası olan Polat cezaevinden iki defa hastaneye kaldırılmış, son hastane sevkinde ise anjiyo olmuştu. Polat anjiyo olmasının ardından yeniden Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Related Posts

Fiyatları birden yukarı fırlayacak! Her sabah severek tüketiliyor ama…

Trump’ın bu kritik kararının 1 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu karar ABD’li tüketiciler için arz kesintileri ve daha yüksek fiyatlar endişesi de beraberinde getirdi. Öte yandnan kararla birlikte ithal kahvelere de zam gelmesi …

Trump’ın Afrika Zirvesi: İngilizceniz çok güzel, harika

ABD Başkanı Donald Trump, Afrika’da bazı ülkelerin kendilerine çok yüksek tarifeler uyguladığına işaret ederek, bunların düşürüleceğini açıkladı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’li Tanal’dan Adana sokaklarında miting çağrısı: ‘Zeydan Başkan’ın cezaevinde ne işi var?’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Adana’da esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Tanal, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Vatandaş sandığını önünde, Cumhurbaşkanı adayını da yanında istiyor ve Adana’dan şunu sesleniyoruz; Zeydan Başkan’ın cezaevinde ne işi var” dedi.

Arkadaşının motosikletini tamir etmediği için öldürdüler

Küçükmece’de arkadaşının motosikletini tamir etmesini istediği Yusuf Demirci (16), çıkan tartışma sonucunda 3 kişinin döner bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yusuf Demirci 2 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Aşırı sıcaklar 12 Avrupa şehrinde 2 bin 300 kişinin ölümüne yol açtı

Geçtiğimiz hafta sona eren şiddetli sıcak hava dalgası nedeniyle Avrupa’nın 12 şehrinde yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.