AKP’li baba oğuldan Kağıthane’de 336 milyonluk ihale

Yunus Emre Bulut, AKP’li Belediyelerden Büyük İhaleler Almaya Devam Ediyor

15 Temmuz Gazileri Platformu’nun Başkanı Erol Bulut’un oğlu Yunus Emre Bulut, uzun bir süredir ortağı olduğu Mavi Yeşil Turizm Şirketi aracılığıyla AKP’li belediyelerden aldığı büyük ihalelerle adından söz ettiriyor ve babasının izinden gidiyor.

İstanbul’un Kağıthane Belediyesi, 27 Aralık 2024 tarihinde “2025 yılı muhtelif araç kiralama” ihalesini gerçekleştirdi. 5 aylık araç kiralama ihalesine 2 teklif sunuldu ve en düşük teklifi oğul Yunus Emre Bulut’un şirketi Jet Kar Turizm Şirketi verdi ve ihaleyi 1 milyon 956 bin TL karşılığında kazandı.

AKP’li belediye, bu ihaleden sadece 17 gün önce, yani 10 Aralık 2024 tarihinde de belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 yıl boyunca araç kiralama ihalesi düzenlemişti. 2025-2027 dönemini kapsayan bu ihale de 334 milyon 489 bin TL tutarında Jet Kar Turizm Şirketi’ne verildi.

Teklifte Bulunan Araçlar

Toplamda, bu ihale kapsamında 57 binek araç, 56 hafif ticari araç, 5 minibüs, 15 otobüs, 1 hasta nakil ambulansı, 1 engelli nakil aracı, 14 değişik kapasiteli hizmet aracı, 2 sokak hayvanları nakil aracı, 9 kamyon, 3 otobüs ve 1 minibüs kiralandı. Böylece aynı şirket, 17 günlük arayla toplamda 336 milyonluk ihale almış oldu. Kağıthane Belediyesi’nin 2024 yılında düzenlediği iki ayrı araç kiralama ihalesi de Jet Kar Turizm Şirketi’nin oldu ve bu ihaleler toplamda 25 milyon TL’ye mal oldu.

Sezen Aksu’ya Yönelik Suç Duyurusu

Yunus Emre Bulut, AKP’li belediyelerin ihale abonesi olan şirketin sahibi ve aynı zamanda AKP’den milletvekili aday adayı olan 15 Temmuz Gazileri Platformu’nun başkanı Erol Bulut’un oğludur. Baba Erol Bulut son 10 yılda AKP’li belediyelerden 100’ün üzerinde ihale kazandı. Ancak kamuoyu, Erol Bulut’u Sezen Aksu’ya yönelik tehdidi ile tanıdı.

Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem” sözlerine karşı Bulut, sanatçıyı suç duyurusunda bulunarak eleştirdi. Bulut, Aksu’nun şeytana taptığı iddiasında bulunarak, “İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz” şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamaların tepki çekmesi üzerine Bulut, sözlerinin çarpıtıldığını savunmuştu.

Related Posts

Ünlü rapçiden Galatasaray’lı şarkı

DÜNYACA ünlü rapçi Travis Scott, merakla beklenen yeni albümü JackBoys 2’den yayınladığı ilk single olan ‘2000 Excursion’un sözlerinde Galatasaray’a yer verdi.

Ahmet Özer: ‘Bugün silahların bırakılması hem Türkiye hem de bölgedeki barış için tarihi bir adımdır’

Tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer, “Bugün silahların bırakılması hem Türkiye hem de bölgedeki barış için tarihi bir adımdır. Bundan sonra Türkiye’nin önünün açılması için gerekli demokratik adımların ivedilikle atılması ve hukukun üstünlüğünün tartışmaya yer bırakmayacak şekilde ihya edilmesi şarttır.” dedi.

Dondurulmuş meyvelerde Hepatit A tespit edildi! Acil olarak geri toplatılıyor

Almanya’da Kaufland zincir marketlerinde satılan taze hasat edilmiş dondurulmuş meyvelerde Hepatit A tespit edildi. Ürün piyasadan apar topar toplatıldı.

ABD Afrika’da neyin peşinde

Washington yönetimi son dönemde Afrika kıtasındaki ülkelerle olan ilişkilerini güçlendirme sinyalleri verirken, bu ilginin arkasında yatan temel sebebin değerli mineraller olduğu belirtiliyor.

Fiyatları birden yukarı fırlayacak! Her sabah severek tüketiliyor ama…

Trump’ın bu kritik kararının 1 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu karar ABD’li tüketiciler için arz kesintileri ve daha yüksek fiyatlar endişesi de beraberinde getirdi. Öte yandnan kararla birlikte ithal kahvelere de zam gelmesi …

Trump’ın Afrika Zirvesi: İngilizceniz çok güzel, harika

ABD Başkanı Donald Trump, Afrika’da bazı ülkelerin kendilerine çok yüksek tarifeler uyguladığına işaret ederek, bunların düşürüleceğini açıkladı.