Almanya Borsalara BTC Yığıyor! Yapay Zekadan Temmuz Tahmini

On-chain gözlemcilere göre Alman hükümeti Coinbase, Bitstamp ve Kraken’e yüklü miktarda Bitcoin gönderdi. Hükümet etiketli adresler geçen aydan bu yana bilinen kripto borsa adreslerine yaklaşık 193 milyon dolar değerinde BTC transfer etti. Bu gelişmelerin ortasında yapay zekanın Temmuz sonu için fiyat tahminine baktık.

Alman hükümeti, borsalara BTC yığıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasa dar alanda dalgalanıyor. Lider kripto Bitcoin 62 bin dolar ile 63 bin dolar arasında gidip geliyor. Gelen satış baskısı BTC’nin 63 bin doların ötesine geçmesine engel oluyor. Bu atmosferde on-chain analitik platformu Arkham’a göre, Alman yetkililere ait olarak etiketlenen Bitcoin adresleri, Coinbase, Bitstamp ve Kraken’e 282,74 BTC (17,6 milyon dolar) daha gönderdi. Bu da Alman hükümetinin varlıkları satma niyetinde olduklarını gösteriyor.

Alman hükümeti tarafından etiketlenen adresler, Ocak ayında film korsanlığı sitesi Movie2k’dan 50.000 BTC’nin ele geçirilmesinin ardından geçen ay kripto borsalarına Bitcoin göndermeye başladı. Arkham’ın verilerine göre, Alman Federal Kriminal Polis Ofisi (BKA) 2 Temmuz günü sabah 8:20 sularında Coinbase’e 100 BTC (6.2 milyon dolar), Bitstamp’a 150 BTC (9.4 milyon dolar) ve Kraken’e 32.74 BTC (2 milyon dolar) gönderdi.

Almanya, 2,7 milyar dolarlık BTC’ye sahip

Analiz firması Lookonchain, 26 Haziran’da Alman hükümetinin bir test işleminin ardından piyasa yapıcı Flow Traders’a 345,34 Bitcoin (21,2 milyon dolar) gönderdiğini, bunun da Bitcoin’i firma aracılığıyla sattıkları anlamına gelebileceğini söyledi. Ancak Alman hükümetinin 27 Haziran’da Kraken, Bitstamp ve Coinbase etiketli adreslerden 475 BTC’yi (29,2 milyon dolar) geri aldığı görüldü. Bunu 20 Haziran’da Kraken’den aldığı 310 Bitcoin (20,1 milyon dolar) takip etti. Arkham’a göre ayrıca daha önce Robinhood, Bitstamp ve Coinbase ile bağlantılı cüzdanlardan 90 Bitcoin (5,5 milyon dolar) daha aldı.

Arkham verilerine göre, Alman hükümeti şu anda mevcut fiyatlarla yaklaşık 2,7 milyar dolar değerinde 43.859 Bitcoin tutuyor. Bitcoin Treasuries’e göre Almanya, sırasıyla 213.246 BTC, 190.000 BTC ve 61.000 BTC ile ABD, Çin ve İngiltere’nin ardından bilinen en büyük Bitcoin sahibi ulus devletler arasında yer alıyor.

Yapay zekadan Bitcoin fiyat tahmini

Önümüzdeki haftalardaki performansıyla ilgili olarak, kripto para izleme ve tahmin platformu PricePredictions’ta çalışan gelişmiş yapay zeka algoritmaları, BTC’nin fiyat hareketinin 31 Temmuz’da pozitife döneceğini ve 63.261,23 dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu da ortalama gerçek aralık (ATR), Bollinger Bantları (BB) ve hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD) gibi teknik analiz (TA) parametrelerine dayanan bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde Bitcoin’in mevcut fiyatından %0,88 oranında yükselebileceği anlamına geliyor.

Bitcoin Temmuz fiyat tahmini. Kaynak: PricePredictions

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx