Almanya’da aşırı sağın göçmen politikası destek görmedi: Yasa  tasarısına ret

Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin gündeme getirdiği “göçmen politikası” meclise taşındı. Muhalefetteki Muhafazakar Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Partisi’nin AfD’nin desteğiyle sunduğu göçmenlik politikasını sıkılaştırmayı öngören yasa tasarısı, bugün Federal Meclis’te (Bundestag) oylandı. Tasarı, 338’e karşı 350 oyla reddedildi.

CDU/CSU’nun başbakan adayı Friedrich Merz, yeni yasayı göçmen kökenli birinin bir adamı ve 2 yaşındaki bir çocuğu öldürdüğü bıçaklı saldırının ardından “kamuya açık alanlarda işlenen cinayetlere karşı gerekli bir yanıt” olarak sunmuştu. Almanya sınırlarında sığınmacıların daha fazla geri çevrilmesini öngören önerge, aralarında AfD’nin de bulunduğu muhalefet partilerinin destek vereceğini açıklamasının ardından çarşamba günü 345’e karşı 348 oyla kabul edilmişti.

Related Posts

DEM Parti ve AKP arasında ‘infaz paketi’ çatlağı

DEM Parti infaz paketine ilişkin olarak, “Mağdur kesimlerden yükselen çağrılara kulak tıkayan bir anlayışla hazırlanmıştır” dedi.

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Tekirdağ’da ilginç görüntü: Eşinden boşanmasını göbek atarak kutladı

Tekirdağ’da kumar oynadığı gerekçesiyle eşinden boşanan kadın, göbek atarak kutlama yaptı.

Japonya’dan Suriye kararı: Yaptırımlar kısmen kaldırılacak

Japonya, Suriye’ye uygulanan yaptırımları kısmen kaldırma kararı aldığını bildirdi. Karar kapsamında, en az 4 Suriyeli bankanın da yaptırım listesinden çıkarılacağı kaydedildi.

Fidan barış çağrısı yaptı, ancak Ukrayna’nın İstanbul’daki görüşmelere katılmaması mümkün

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kiev’de yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kritik bir döneme girildiğini söyledi. Türkiye’nin barış için aktif rol aldığını vurgulayan Fidan, İstanbul’daki müzakerelerin somut sonuç verdiğini belirtti ve liderler zirvesi önerisinde bulundu.

Beşiktaş’tan istifa etmişti: Devlet Bahçeli, Süper Lig’e yükselen yeni takımını tebrik etti!

2023 yılında Beşiktaş üyeliğinden istifa eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süper Lig’e yükselen Fatih Karagümrük Spor Kulübü’nü tebrik etti.