Amerika’da “Türk Festivali” başladı

İkinci Kez Gerçekleştirilen Türk Festivali, Kimi Konuklarla Dolu!

Chicago’nun Rosemont bölgesinde bulunan Donald E. Stephens Fuar Merkezi’nde düzenlenen Türk Festivali, bu yıl ikinci kez ziyaretçilerini ağırlıyor. Kuzey Amerika’da bugüne kadar yapılmış en büyük Türk festivali olan etkinlik, üç gün boyunca devam edecek.

Festivalin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı ile gerçekleşti. Festival alanında kurulan 200’den fazla stant, ziyaretçilere Türk kültürünü yansıtan el sanatlarından yöresel lezzetlere kadar geniş bir yelpazede deneyimleme fırsatı sunacak.

Türkiye’den gelen sanatçılar, ebru, tezhip, seramik ve hat gibi geleneksel Türk sanatlarını ziyaretçilerle buluşturacakları atölye çalışmaları ve sergilerle tanıtacaklar. Festival süresince ABD’de yaşayan Türk toplumu ve Türkiye ile ilgili çeşitli konuların ele alınacağı oturumlar ve söyleşiler de düzenlenecek.

Festivalin komite kurucularından Halil Demir, yaptığı açıklamada, “Birçok insanı bir araya getirmek ve kendi milletimin temsilcisi olarak onların ürettiklerini tanıtmak güzel bir duygu” dedi. Demir, festivalin ikinci kez gerçekleştirilmesinden ve katılımın artmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Etkinliğe Türkiye’den katılan konuklar arasında eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Khazar Ibrahim, Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Konya Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu gibi isimler de bulunuyor.

Festival kapsamında, “Türk Festivali” için kayıt yaptıran ilk 2 bin kişi arasından kurayla seçilecek 10 şanslı kişiye, Türk Hava Yolları tarafından Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek.

Related Posts

Ben Gurion Havalimanı 24 saatte üçüncü kez Husilerin hedefinde

Yemen’deki Husiler, son 24 saat içinde, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı üçüncü kez hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını açıkladı.

British Airways’ten İsrail kararı

İngiliz hava yolu şirketi British Airways, İsrail’e uçuşlarını Temmuz sonuna kadar askıya aldı.

Son dakika… İBB’ye 4. dalga operasyonu: Çok sayıda üst düzey isim gözaltında

İBB’ye yönelik 4. dalga operasyonda, aralarında Ekrem İmamoğlu’nun koruma müdürü ile KİPTAŞ Genel Müdürü’nün de bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı.

Yunanistan Başbakanı, ‘Türkiye’nin savaş tehdidini bırakması’ gerektiğini söyledi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’nin AB savunma fonlarına katılımı için 1995’te ilan edilen savaş tehdidinin resmen kaldırılmasını istedi. “Artık bu tehdidin zamanı doldu” diyen Miçotakis, mesajı Erdoğan’a ileteceğini açıkladı.

Destici’den Bahçeli’nin komisyon önerisine itiraz: ‘İşin içinden çıkılmaz’

BBP lideri Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “terörsüz Türkiye” kapsamında “Meclis’te komisyon kurulsun” önerisine karşı çıktı. Destici, “Bu ülkede Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır. Meclis’e böyle bir konu getirilirse işin içinden çıkılmaz” dedi.

ABD’de ölümcül bakteri salgını patladı: Fareler aracılığıyla şehre yayıldı

2016-2022 arasında Boston sokaklarında yakalanan 328 fare üzerinde yapılan araştırma, şok edici bir gerçeği ortaya çıkardı. Şehrin dört bir yanından toplanan bu farelerin, ölümcül leptospiroz bakterisinin yayılmasında başrolü oynadığı tespit edildi. Bilim adamları bu sessiz tehditin halk sağlığı için ciddi bir risk oluşturduğunu söylüyor.