Bakın hangi ilimiz ekonomiyi nasıl sırtladı: Otomotiv sektöründe ilk çeyrek verileri ağızları açık bıraktı!

Bursa İhracatında Otomotiv Sektörü Lider Konumda

Kentten ilk 3 ayda 168 ülke, serbest bölge ve özerk bölgeye 4 milyar 133 milyon 552 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Bursa’da faaliyet gösteren dev firmaların katkısıyla otomotiv endüstrisi, yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 29 milyon 159 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçen yıla göre %11,6 artış kaydedildi.

Bursa’nın dış satımında hazır giyim ve konfeksiyon sektörü 373 milyon 644 bin dolarla ikinci sırada yer alırken, tekstil ve ham maddeleri sektörü 317 milyon 487 bin dolarlık ihracatla üçüncü sırayı aldı.

Bursa’nın diğer sektörlerden makine ve aksamlarında, kimyevi maddeler ve mamullerinde, çelikte, mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde, demir ve demir dışı metallerde, iklimlendirme sanayisinde ihracatı yüksek seviyelerde gerçekleşti.

Bursa’nın toplam ihracatı ise çimento, deri ve deri mamulleri, elektrik ve elektronik, gemi yat ve hizmetleri, halı, yaş meyve ve sebze sektörlerinde de katkı sağlayarak 251 milyon 707 bin doları buldu.

– Bursa’nın Önemli Pazarlarına Artan İhracat

Bursa’dan en yüksek ihracat Almanya’ya gerçekleşirken, Fransa’ya yapılan dış satımda %48,5 artış gözlendi. Ayrıca, İspanya’ya yapılan ihracatta da önemli bir artış kaydedildi.

Related Posts

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Vergi borcu olanlar için yeni dönem: Yüzde 400 yükseltildi

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil limiti 50 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren düzenleme sayesinde, artık daha yüksek tutarlardaki borçlar için teminat göstermeden yapılandırma yapılabilecek.

Petrol tahmini güncellendi! Akaryakıta yeni zam sinyali

ABD, Brent petrolün varil fiyatını bu yıl için 2,9 dolar artırarak 68,89 dolara çıkardı. Küresel riskler ve üretim kararları, pompaya zam olarak yansıyabilir.

Erdoğan tarihi kararı imzaladı: Parayı bankada tutandan alacak

Ekonomi yönetiminin uzun vadeli TL yatırımını desteklemek amacıyla aldığı yeni kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. ERDOĞAN TARİHİ KARARI İMZALADI Cumhurbaşkanı kararı ile yatırım fonları ve 6 aya kadar vadeli …

15 Temmuz’da ücretsiz olacak toplu ulaşım hatları belli oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre 15 Temmuz’da Başkentray, İZBAN ve Marmaray gibi ulaşım hatları ücretsiz hizmet verecek.