Çin’i Sarsan Casusluk Soruşturması’nın Ucu Londra’ya Çıktı

Çin istihbaratından sorumlu Devlet Güvenliği Bakanlığı, devlet sırlarına vakıf kurumlarda çalışan bir çiftin İngiliz Casusluğu suçlamasıyla soruşturulduğunu açıkladı.

WECHAT’TEN AÇIKLANDI

Bakanlığın WeChat hesabından yapılan açıklamada, “Vang” ve “Cou” adındanki çiftin İngiliz istihbarat örgütü MI6 adına casusluk yaptığı iddia edildi. Vang’ın 2015 yılında bir değişim programıyla İngiltere’ye gittiği ve burada MI6 ajanları ile arkadaş olduğu, partilere ve gezilere davet edildiği aktarıldı.

MI6 ajanlarının daha sonra Vang’a yüksek ücretli “danışmanlık” teklif ettiği belirtilen paylaşımda, bu yarı zamanlı araştırma işlerinin, zamanla kamu programlarından Çin’e ilişkin bilgiler edinmeye kadar evrildiği söylendi.

MI6 DEVREYE GİRDİ

Paylaşımda, ajanların bir süre sonra kimliklerini Vang’a açıkladıkları ve İngiliz istihbaratı için çalışmasını teklif ettikleri, Vang’ın teklifi kabul etttiği ve sonra ona casusluk eğitimi verdikleri ifade edildi.

Vang’ın eşi Cou’nun da hassas devlet bilgilerinin yer aldığı temel kurumların birinde çalıştığı aktarılan paylaşımda, MI6’in ona kocasıyla birlikte çalışması için maaşının iki katını teklif ettiği, tehditler ve ikna çabaları sonucunda onun da İngiliz istihbaratı için çalışmayı kabul ettiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx