DEM Parti Eş Genel Başkanları’ndan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasına tepki: Darbeci zulmünüze asla boyun eğmeyeceğiz!

Halkın İradesine Darbe: DEM Partili Başkanlar Gözaltına Alındı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bakırhan, “Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hatimoğulları, eş başkanlar Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız’ın gözaltına alınmasının halk iradesine yönelik yapılmış açık bir darbe olduğunu söylerken Bakırhan da ”Akdeniz’de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir” dedi.

Hatimoğulları: ”Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır”

Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ”Her seçimde yenilgiye uğrasa da iktidar, kayyım darbesinde ısrarcı. Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yaşananları kent uzlaşısına saldırı olduğunu belirten Hatimoğulları, “Biz barış için yol almak isterken, halkın iradesine bir kez daha el uzatılmıştır. Her yerde bu kayyımcı anlayışa karşı durmaya, halkların iradesini savunmaya devam edeceğiz. Asla mücadeleden geri durmayacağız” dedi.

Bakırhan: ”Halkımızın iradesini her koşulda savunacağız”

Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile Meclis üyelerinin siyasi kumpasla gözaltına alındığını kaydeden Bakırhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

”Akdeniz’de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir. Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci pratiklerine, zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kayyım darbelerine karşı mücadele edeceğiz, halkımızın iradesini her koşulda savunacağız.”


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Çin yeni roketini fırlattı: 20 saniyede hedefe ulaştı

İnsanlı Ay görevleri için çalışmalarını sürdüren Çin, 2030 yılında başlamayı planladığı ay yolculuğunda kullanacağı personel taşıyıcı mekiğinin “sıfır irtifa kaçış uçuşu testini” yaptı. Xinhua’nın haberine göre, test Gobi Çölü’ndeki Ciuçüen Uydu …

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

Türkiye, hava savunma füze ve radar sistemlerinde çeyrek yüzyıllık AKP döneminde tam bir oyalanma içinde oldu. Erdoğan, Suriye’ye ambargoların kaldırılması için devreye girdi ancak Türkiye’ye yönelik ambargonun kaldırılmasına dönük kamuoyuna yansıyan bir girişim olmadı.

250 yıldır kayıptı… Kaptan Cook’un gemisi bulundu

Avustralya’ya ilk ayak basan İngiliz gemisi olarak tarihe geçen Kaptan Cook’un gemisi HMS Endeavour, 250 yıl sonra ABD’nin Rhode Island eyaletindeki Newport Limanı’nda tespit edildi.

İşçilerin haklarına ilişkin kanun teklifi Meclis’te

Emek Partisi (EMEP) öncülüğünde CHP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), DEM Parti’nin desteğiyle hazırlanan işçilerin haklarının iyileştirilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis’e sunuldu.

Makina mühendisinden sessiz bir çığlık: Yanmış Orkideler

Fırat Üniversitesi mezunu makina mühendisi Erol Uçar, “Yanmış Orkideler” ile edebiyat dünyasına adım atıyor. Bireysel çöküşle toplumsal suskunluğu iç içe işleyen eser, sessizliğin içindeki çığlıkları görünür kılıyor.

Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TBMM Genel Sekreteri oldu

Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TBMM Genel Sekreteri oldu