Dikkat çeken kulis… Kabinede büyük değişim: 8 bakan gidiyor, 2 yeni bakanlık yolda!

Yerel seçimlerin sonrasında AKP’de ve hükümette değişim sinyalleri veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin büyük kongresinden sonra beklenen adımı henüz atmamış durumda. Ancak kulislerde kabine değişikliği iddiaları tekrar gündeme geldi.

8 Bakanın Görevden Alınacağı İddiası

Kamuoyu araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, TGRT’de katıldığı bir programda, 3 Haziran sonrasında kabinede geniş kapsamlı bir değişiklik olabileceğini iddia etti. Bu tarihten itibaren mevcut bakanların emeklilik hakkı kazanacağını belirten Kulat, bayram sonrasında 8 bakanın görevden alınabileceğini ve 2 yeni bakanlık kurulabileceğini iddia etti.

Kulat, “1 ya da 2 milletvekilinin kabineye alınması bekleniyor. Diğer isimler ise dışarıdan olacak. Şu anda 16 olan bakanlık sayısının 18’e çıkarılması gündemde. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ikiye ayrılması planlanıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sayısının ikiye çıkarılması da konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Kulat ayrıca, mevcut kabineden Murat Kurum, Hakan Fidan ve Cevdet Yılmaz’ın görevlerini sürdüreceği yönünde bilgiler aldığını da paylaştı.

Related Posts

Erdoğan’dan İspanya Başbakanı’na İmamoğlu tepkisi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in kendisi ile görüşmesinin ardından katıldığı Sosyalist Enternasyonal toplantısında ‘Free İmamoğlu’ yazılı afişle poz vermesine tepki gösterdi.

İBB’den 29 Mayıs için toplu ulaşım kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin 572. yıl dönümünde toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbullular 29 Mayıs Perşembe günü, “Kişiselleştirilmiş İstanbulkart” ile entegrasyona dahil İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Erdoğan’ın adaylığı tartışmaları… AKP’den Bahçeli’ye teşekkür

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür etti.

İş kadınının otomobiline defalarca ateş ettiler

Hatay’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, iş kadını Hatice Kartopu’nun park halindeki otomobiline silahla ateş etti. Polis, olaya ilişkin çalışma başlattı.

Ekvador’da seçimleri kazanan devlet başkanı Daniel Noboa yemin etti

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da 13 Nisan’da yapılan devlet başkanlığı seçimini ikinci turda kazanan 37 yaşındaki Daniel Noboa, 2025-2029 dönemi için parlamentoda yemin etti.

Son seçimleri bilen SONAR bir anket daha yayınladı! Fark 6 puan

2023-2024 seçimlerinde kesine yakın oranlar yakalayan Sonar Araştırma genel seçimlere ilişkin yaptığı son anketi açıkladı.