Diyanet, 2025’te geçerli olacak fitre bedelini açıkladı

Diyanet tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı itibarıyla geçerli olacak fitre miktarının 180 TL’ye yükseltildiği belirtildi.

Söz konusu ücret, Ramazan ayının başlangıcı olan 1 Mart 2025’ten, gelecek yıl başlayacak Ramazan ayına kadar geçerli olacak.

FİTRE NEDİR?

Türkçede fitre şeklinde söylenen fıtır sadakası, nisab miktarı malı olan müslümanların Bayram namazına kadar vermeleri vacib olan sadaka türüdür. Fitre kişi başına verilir. Ailedeki bütün bireylerin fitresini büyüklerden biri verir. Türkiye’de her yıl kişi başına verilecek olan miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı belirler.

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

Ramazan Bayramına kavuşan, temel ihtiyaçlarının ve bir yıllık borçlarının dışında nisap miktarı (80,18 gr. altın veya bu değerde) mala sahip olan Müslümanlar kendileri ve velâyetleri altındaki kişiler için fıtır sadakası vermekle yükümlüdürler (Kâsânî, Bedâî’, 2/70,72). Ancak fıtır sadakası ile yükümlü olmak için bulunması gereken nisap miktarı malın, “artıcı” özellikte olması ve üzerinden “bir kamerî yıl” geçmiş olması gerekmez.

Kişi, kendisinin ve ergenlik çağına ulaşmamış çocuklarının fitresini vermekle yükümlüdür (Kâsânî, Bedâî’, 2/70). Buna karşılık kişinin ana-babası, büyük çocukları, karısı, kardeşleri ve diğer yakınları için fitre ödeme zorunluluğu yoktur 

Related Posts

Husiler: İsrail’in Ben Gurion Havalimanı dahil birçok noktayı vurduk

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı, Eilat Limanı ve Negev bölgesindeki bir askeri hedefe balistik füze ve dört silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlediklerini duyurdu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri …

Işık Ailesine Hapis Cezası

Kayseri’de 5 kişinin yaralandığı kavgada Mustafa Işık’a 23 yıl, Metin Işık’a 4 yıl hapis cezası verildi.

Kurultay davası Anayasa Mahkemesinde

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 12 kişi hakkında açılan davanın hangi mahkemede görüleceğine yönelik hukuki tartışma Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Sivasspor 4 Yeni Transferle Güçleniyor

Sivasspor, yeni sezona hazırlık için Çağlar Menderes, Ahmet Çakmak, Mert Çelik ve Kamil Fidan’ı kadrosuna kattı.

Keçiören’de Apartman Yangını

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 9’uncu katta çıkan yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

Özgür Özel KESK ve Eğitim-Sen Heyetini Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KESK ve Eğitim-Sen temsilcilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.