En Uzun Ömre Sahip Kişiler Hangi Kan Grubundan Çıktı!

Bir insanın ömrünü belirleyen tek etken kan grubu değildir. Genetik, yaşam tarzı, çevresel faktörler ve beslenme gibi birçok unsur da bu konuda rol oynar.

EN UZUN ÖMRE SAHİP KİŞİLER 0 KAN GRUBUNDAN ÇIKTI

Yapılan araştırmalar sonucunda en uzun ömürlü kan grubunun 0 kan grubu olduğu belirlenmiştir.

Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği belirtildi.

Ancak bu araştırma, kan gruplarının sağlık üzerindeki etkileri konusundaki önemli bir bulguyu daha ortaya koydu. Bu bulguya göre, kan grubu A Rh- olan kişiler, diğer kan gruplarına göre bazı enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasından kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte, bu bulguların tüm insanlar için geçerli olmadığını ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu da belirtmek önemlidir.

RİSK AB GRUBUNDA DAHA FAZLA

Geçtiğimiz yıllarda ABD’de yapılan bir araştırmada da AB kan grubuna sahip kişilerin kalp rahatsızlığına yakalanma olasılıklarının yüzde 23 daha fazla olduğu, B kan grubuna sahip kişilerin ise 0 grubuna göre yüzde 11 daha fazla olduğu vurgulanmıştı. Yapılan başka bir araştırmada 0 kan grubuna sahip kişilerin hava kirliliği gibi çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu, bununla birlikte kalp krizi ihtimallerinin de daha düşük olduğunun altı çizilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx