Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Omurga Cerrahisi Uzmanı Dr. Ömer Bozduman, skolyozun sadece yana eğilmeyle sınırlı olmadığını söylüyor. Skolyozun aslında üç boyutlu bir deformite olduğunu belirten Dr. Bozduman, omurganın hem burkulma hem de eğilme hareketi yapabileceğini vurguluyor. Bu nedenle skolyozda tanı ve tedavi sürecinde 3 boyutlu analizin önemli olduğunu vurguluyor.

Erken Teşhis İle Ameliyat Gerekmeyebilir

Dr. Bozduman, Haziran ayının Skolyoz Farkındalık Ayı olduğunu hatırlatarak, özellikle 10 yaş üzeri çocukların düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirtiyor. Omuzlarda dengesizlik, göğüste asimetri gibi belirtiler fark edildiğinde vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurulması gerektiğini söylüyor. Erken teşhis edilen skolyoz vakalarının çoğu cerrahi müdahale gerektirmeden tedavi edilebileceğini belirtiyor.

Öncelik Cerrahi Olmayan Yöntemlerde

Dr. Bozduman, skolyoz tedavisinde önceliğin cerrahi olmayan yöntemlerde olduğunu belirtiyor. Korseyle, egzersizle ve fizik tedaviyle hastalarını takip ettiğini söylüyor. Ameliyatın yaş ve eğrilik derecesine bağlı olarak, hayati risk taşıyan durumlarda düşünüldüğünü belirtiyor. Ancak amacın her zaman cerrahiyi en son seçenek olarak tutmak olduğunu vurguluyor.

Ergenlikte Belirtiler Gözden Kaçabilir

Dr. Bozduman, ergenlik dönemindeki çocukların özellikle vücutlarını gizleme eğiliminde olduğunu söylüyor. Bu nedenle skolyozun bu dönemde sıkça gözden kaçtığını belirtiyor. Ebeveynlere, çocuklarının omuz dengesizliği veya kaburga çıkıntısı gibi belirtilerini takip etmelerini tavsiye ediyor. Erken teşhisin tedavi sürecini kolaylaştırabileceğini ve cerrahiye gerek kalmadan çözüm sağlayabileceğini vurguluyor. Yaz aylarının bu belirtileri gözlemlemek için bir fırsat olabileceğini söylüyor ve çocukları yakından takip etme çağrısı yapıyor.

Related Posts

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…