Gemlik’te Yük Gemisinden Yayılan Kötü Koku Huzursuz Etti

Bursa Gemlik Körfezi’nde Yaşanan Koku Olayı Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Gemlik Körfezi açıklarında demirli bir yük gemisinden yayılan kötü koku nedeniyle Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri, gemiyi kıyıdan uzaklaştırırken, gemi kaptanının ifadesine başvurulacağı bildirildi.

Bursa’nın Gemlik ilçesi sakinleri, akşam saatlerinde ilçeye yayılan koku nedeniyle zor anlar yaşadı. Vatandaşlar koku sebebiyle ağız ve burunlarını kapatarak günlük hayatlarını devam ettirmeye çalışırken, sosyal medya paylaşımları üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Gemlik Körfezi açıklarında demirli olan ve amonyak yüklediği iddia edilen geminin, havalandırma kapaklarını açık bırakması nedeniyle koku yayıldığı iddia edilirken gemi, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri tarafından sahilden uzaklaştırıldı. Açıkta demirli geminin kaptanının, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’ suçundan ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Gemlik Belediyesi’nden Açıklama Geldi

Karacaali, Küçükkumla ve Büyükkumla sahillerinde hissedilen amonyak kokusuyla ilgili Gemlik Belediyesi’nden de açıklama yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mahalle Afet Gönüllüleri ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı ölçümlerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirterek, “Tüm hemşehrilerimizin içi rahat olsun” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kartal İmam Hatip’in rekoru: İlk 10’da 6 birinci

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2025-YKS’de ilk 10’a 6 öğrenci sokarak dikkat çekti.

İran medyası duyurdu: Nükleer görüşmeleri 25 Temmuz’da İstanbul’da

İran’la İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Suruç Saldırısına Anma Etkinliği

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Suruç’taki canlı bomba saldırısını andı ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Tekke’den Pas Kalitesi Vurgusu

Trabzonspor Teknik Direktörü Tekke, Zob Ahan Esfahan maçında pas kalitesinin artması gerektiğini ifade etti.

Beyaz Saray’dan Netanyahu yorumu: Deli gibi davranıyor

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun son dönemdeki hareketlerine tepki gösterdi. Açıklamada, Netanyahu’nun ‘deli gibi davrandığı’ ifade edildi. Bu durum, İsrail ve Amerika arasındaki ilişkilerin gerginleşebileceğine işaret ediyor. Detaylar henüz netleşmiş değil.

Samandağ’da Zincirleme Kaza: 1 Ölü

Hatay’ın Samandağ ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan kişi hastanede hayatını kaybetti.