Güzel dağcı son nefesini ölüm tırmanışında verdi. Yanardağ’da mahsur kalmıştı

Brezilyalı Dağcı Rinjani Yanardağında Hayatını Kaybetti

Endonezya’nın turistik Lombok Adası’nda bulunan 3.726 metre yüksekliğindeki Rinjani Yanardağı’na tırmanış yapan 26 yaşındaki dağcı Juliana Marins, üzücü bir kaza sonucu yaşamını yitirdi.

21 Haziran’da rehber eşliğinde beş turist ile birlikte zirveye doğru yola çıkan Marins, tırmanış sırasında yaklaşık 600 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, zorlu arazi ve hava koşulları nedeniyle Marins’in cansız bedenini bulmak için dört gün uğraştı.

Endonezya Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı Başkanı Muhammed Syafii, Marins’in cesedinin termal kameralı drone ile krater yakınında bulunduğunu açıkladı.

Konumu Drone ile Tespit Edildi

Rinjani Yanardağı’nın zorlu yapısı ve değişken hava şartları, arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdi. Ancak ekipler, termal drone teknolojisi sayesinde Marins’in konumunu belirleyebildi.

Brezilya’nın Cakarta Büyükelçiliği, Endonezya makamlarını Marins’in ailesine yanlış bilgi vermekle suçlayarak diplomatik bir krize sebep oldu. Büyükelçilik, dağcının hayatta olduğu ve beslendiği yönünde yanlış bilgi verildiğini iddia etti. Durum, iki ülke arasında gerginliğe neden oldu.

Rinjani, Endonezya’nın en popüler tırmanış rotalarından biri olmasına rağmen, dik yamaçları ve ani hava değişiklikleri nedeniyle riskli bir destinasyon olarak biliniyor. Son yıllarda bölgede benzer kazalar meydana gelmişti. Yetkililer, kaza sebebini araştırmak amacıyla tırmanış ekibiyle görüşmelere devam ediyor.

Related Posts

6 milyon yolcunun bilgileri çalındı

Avustralya’nın önde gelen havayolu şirketi Qantas ile uçan 6 milyondan fazla yolcunun kişisel bilgileri ele geçirildi. Şirket, siber saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

İzmir’de 14 bin futbol sahası kadar alan küle dönmüş!

İzmir’de son üç günde çıkan yangınlar, yaklaşık 10 bin hektarlık alanı küle çevirdi.

Sarıyer’den ikinci acı haber de geldi

Sarıyer’de denizde kaybolan 2 gencin cesedine ulaşıldı.

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

Ucuz et sözü reklamda kaldı… AKP’li belediyenin ‘Et Satış Noktası’ 20 gündür kapalı

Yoksulluğun pençesindeki vatandaşlara “ucuz et” vaadiyle açılan Şahinbey Belediyesi Et Satış Noktası, yalnızca birkaç hafta açık kaldı. Büyük reklamlarla tanıtılan hizmet noktası, 20 gündür kapalı.

CHP’li Bağcıoğlu’ndan orman yangınları açıklaması

Yaz ayının etkisini göstermesiyle beraber, yurt genelinde etkili olan yangınlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili bir şekilde sistemin içine entegre edilmelidir. Bu sayede sorumlulukların netleştiği, inisiyatifin kaybolmadığı, daha güçlü bir müdahale mekanizması oluşturulabilir” dedi.