Halkın tepki gösterdiği Muğla’da maden sahası ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, II-B Grubu Küçük Alan Maden Sahası İhalesi Hazırlıklarını Sürdürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), II-B grubu küçük alan maden sahası, mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Muğla’da II-B grup küçük alan maden sahası, mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek.

İhale edilecek sahalara ilişkin detaylar, en az 15 gün önceden MAPEG’in internet sitesinde duyurulacak.

Başvurular, ihale tarihinde 09.00-09.30 saatleri arasında MAPEG Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonu’nda ihale komisyonuna birebir yapılabilecek.

MUĞLA HALKI MADEN PROJELERİNE TEPKİLİ

Muğla’nın Milas, Menteşe ve Yatağan ilçelerinde ormanlık alanlarda maden açılması planıyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED)” sürecine yöre halkı tepki gösterdi.

Yatağan ilçesi Eskihisar Mahallesi’nde yapılması planlanan maden ocağı projesi için “ÇED gerekli değildir” kararına karşı çıkan yöre halkı, projenin iptali için girişimlerde bulundu.

Related Posts

Yakın tarih neden en karanlık tarih oluyor? Lozan neden tartışılamıyor?

Lozan hakkında ne zaman mevzu açılsa hemen harekete geçen “konuşturtmayız”, “dokundurtmayız”, “sorgulatmayız” korosunun Türkiye’de hala kullandığı, muhafaza ettiği güçlü ve geniş bir etkinlik alanı olduğu çok açık. Bu etkinlik yüzyıldır gücünü tam da bu konuşturmamayı, sorgulatmamayı başarmaktan alıyor. Yakın tarihimizin düşünülemeyen, dokunulamayan, sorgulanamayan alanları o kadar fazla ki. Normalde bir tarihin en kolay yazılabilecek olanı en yakın olanıdır. Öyle olması gerekiyor çünkü şahidi,

Galatasaray’ın kazandığı para belli oldu: Kasası dolup taşacak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kayserispor’u mağlup ederek tarihindeki 25. şampiyonluğunu ilan etti. Bu büyük zaferle birlikte sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı elde ederek ciddi bir mali kazancın …

Türkiye çözüm sürecini konuşurken hükûmetten terör mağdurları için yeni adım: Aylık bağlamada kolaylık geliyor

Türkiye çözüm sürecini konuşurken hükûmetten terör mağdurları için yeni adım: Aylık bağlamada kolaylık geliyor

Her iki araçtan biri bu 4 şehirde!

Ocak-nisan döneminde Türkiye genelinde trafiğe kaydı yapılan 690 bin 209 aracın yaklaşık yarısı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yollara çıktı. İstanbul, 196 bini aşan yeni araç kaydıyla ilk sırada yer aldı. TÜİK verilerine göre toplam taşıt sayısı ise 32 milyona dayandı.

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı hedeflerimize uygun seyrediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son 25 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranının, Ulusal İstihdam Stratejisi doğrultusunda hedeflerine uygun seyrettiğini bildirdi.

Balon balığı avcılığına yönelik destekleme tutarı artırıldı

Balon balığı avcılığına yönelik destekleme tutarı artırıldı