İyi Parti lideri Dervişoğlu’ndan Bahçeli – DEM Parti görüşmesine tepki: MHP Genel Başkanı’nın iştahla alkışladığı proje, Atatürk Türkiyesi’nin hedef alınmasıdır!

Iyi Parti Lideri Dervişoğlu, Bahçeli’nin DEM Parti Görüşmesini Eleştirdi

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin DEM Parti ile yaptığı görüşmeyi eleştirdi. Bahçeli’nin desteklediği projenin, Atatürk Türkiyesi’ne yönelik bir saldırı olduğunu öne sürerek sert tepki gösterdi.

Dervişoğlu, bugün yaptığı basın açıklamasında, “yeni paradigma” adı altında yürütüldüğünü belirttiği sürecin Beştepe, Balgat ve İmralı tarafından ortaklaşa planlanan bir “ihanet projesi” olduğunu öne sürdü. Dervişoğlu, üniter devlet yapısının etnik ve bölgesel parçalara ayrılmak istendiğini savunarak, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu girişime destek verdiğini, terör örgütü elebaşının da projeye katkı sağlayacağını iddia etti.

Dervişoğlu, söz konusu girişimin Atatürk Türkiyesi’ni ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini hedef aldığını öne sürerken, İyi Parti’nin “Cumhuriyet düşmanlarıyla” hiçbir şekilde müzakereye girmeyeceğini vurguladı. Terör örgütü ile elebaşının “barış güvercini” gibi gösterilmesini “onursuz bir siyaset” olarak nitelendiren Dervişoğlu, “terörsüz Türkiye” adı altında terör örgütü liderini meşrulaştırmaya yönelik her türlü çabanın karşısında duracaklarını belirtti.

Dervişoğlu, partisinin Meclis’te, meydanlarda ve sokaklarda tüm gücüyle mücadele edeceğini ifade ederek, İyi Parti teşkilatının Türk milletinin ve Türk devletinin yanında yer alacağını söyledi. Ayrıca, Cumhuriyet’in ve millî egemenliğin korunması için “Türk milletinin geleceğinden kaygı duyan herkese” İyi Parti çatısı altında birleşme çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının sonunda, Dervişoğlu, “Cumhuriyet ve Türklük şuurunun son kalesi” olarak tanımladığı İyi Parti’nin, “Türkiye’yi Türksüzleştirmeyeceğiz, Cumhuriyet’i yıktırmayacağız” söylemiyle yola devam edeceğini belirtti.

Açıklamanın tamamını okumak için .

 


Annem Ankara: Ne dönem, ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Yıllık enflasyon ENAG’a göre 83,40, TÜİK’e göre 44,38 oldu

TIKLAYIN – Memur maaşı ve emekli aylığı zammı belli oldu

TIKLAYIN – Kıdem tazminatı tavanı belli oldu

Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti: İşte değişen ödemeler

TIKLAYIN – Ahmet Türk: Bahçeli’nin tutumunu görünce insan şok oluyor, samimi olduğunu da insan fark ediyor

TIKLAYIN – DEM Parti’nin “İmralı” gündemli siyasi parti ziyaretleri sürüyor, takvim belli oldu

 

 


Related Posts

Türkiye 4 ülkeye uçuşları iptal etti

İsrail’in İran’a yaptığı saldırının ardından yaşanan gerilim halen sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 16 Haziran 2025 gününe kadar İran, Irak, Suriye ve Ürdün’e yönelik uçuşların durdurulduğunu açıkladı

AKP’li Şamil Tayyar ‘kabine değişikliğine’ işaret etti: ‘Tarih’ verdi, ‘koltuğu garanti’ tek ismi açıkladı!

Kabine değişikliği iddiaları gündemdeki yerini korurken, AKP’li Şamil Tayyar dikkat çeken bir açıklama yaptı. Tayyar, olası bir değişiklikte görev yeri garanti olan tek ismi açıkladı.

Aydın’da Jandarmadan kaçak sigara operasyonu

Aydın’ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda yüklü miktarda tütün ve makaron ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Trump uçağa binerken tökezledi: Sağlık durumu tartışma yarattı! ‘Foley katateri kullanıyor’ iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın Air Force One uçağının merdivenlerinden inerken tökezlemesi sosyal medyada spekülasyonlara yol açtı. Bazı kullanıcılar, Trump’ın “gizli bacak desteği” kullandığını öne sürerken, ABD Başkanı’nın fotoğrafları tartışmaları alevlendirdi.

Trump ve Musk telefonda görüştü iddiası

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın, vergi indirimi yasa tasarısı nedeniyle arasının açıldığı ABD Başkanı Donald Trump’la ilgili bazı paylaşımlarından pişmanlık duyduğuna ilişkin açıklama yapmadan önce Başkan’la telefonda görüştüğü öne sürüldü.

İran Savunma Bakanı’ndan ABD’ye sert çıkış: Tereddüt etmeden hedef alacağız

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan İran Savunma Bakanı Aziz Nasırzade, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma olmaması durumunda İran’a askeri saldırıda bulunacaklarına ilişkin tehdidi …