Japonya’dan İsrail’e çağrı

Japonya Dışişleri Bakanı, İsrail Mevkidaşıyla Hamas’ı Kınadı

Japonya Dışişleri Bakanı Takeshi Iwaya, Expo 2025 Osaka Fuarı’nı ziyaret etmek üzere ülkeye gelen İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar ile Tokyo’da bir görüşme gerçekleştirdi. Iwaya, görüşmede “Hamas ve diğer gruplar tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınadı.”

Iwaya’nın, sahadaki yıkıcı insani durumdan, özellikle askeri operasyonların yeniden başlamasıyla birlikte yaşanan çok sayıda sivil kayıptan ciddi endişe duyduğunu ifade ettiği ve tüm taraflara müzakerelere geri dönmeleri ve ateşkes anlaşmasının devamı için iyi niyetle çaba göstermeleri yönünde güçlü bir çağrıda bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, sivillerin korunması ve bölgeye insani yardımın sağlanması gibi konuları içeren insani hukuk da dahil uluslararası hukuka uyma çağrısında bulunuldu ve tırmanan gerginliğin uluslararası toplumun çıkarına olmadığı vurgulandı. Bu çerçevede, iki devletli çözümün önemi de vurgulandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Saar’ın ise karşılıklı iletişimi sürdürme ve ilişkileri orta ve uzun vadeli bir perspektiften ele alma konusunda mutabık kalındığı belirtilirken, bakanların görüşmesi olumlu bir atmosferde geçti.

Related Posts

Özgür Özel: En büyük kayıp, ölümlerin sıradanlaşmasıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan en büyük iş kazasının, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası olduğunu biliyoruz. Ancak en büyük kayıp, yalnızca o gün yaşanan can kaybı değil, ölümlerin sıradanlaşmasıdır” dedi.

AKP’li belediye karar aldı: Hatay, İdlib ve Lazkiye ile ‘kardeş’ oluyor

AKP yönetimindeki Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Hatay’la Suriye’nin İdlib ve Lazkiye şehirlerinin “kardeş şehir” olması kararlaştırıldı.

İstanbul görüşmeleri, onun atacağı adıma bakıyor: Herkesin gözü Putin’de

Putin’in önerdiği İstanbul görüşmeleri, liderlerin bizzat katılımı sağlanmadığı sürece başlayamadan çökmek üzere. Zelenski “Putin gelmeden İstanbul’a uçmam” derken Trump ise “ilerleme olursa gelirim” dedi. Kremlin ise hâlâ sessiz. Gözler, Rus liderin kararında.

Milliyetçi partiler PKK’nın silah bırakma kararı için ne diyor?

Milliyetçi partiler PKK’nın silah bırakma kararı için ne diyor?

‘İnfaz paketi’ çalışmaları bayramdan sonraya kalacak

AKP grubunda, infaz rejimiyle ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifiyle ilgili çalışmaların sürdüğü, teklifin görüşülmeye başlanmasının Kurban Bayramı sonrasına kalabileceği belirtiliyor.

142 milyarlık imza… Tarihin en büyük silah anlaşması!

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a ziyarette bulundu. Beyaz Saray, Trump’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile çok önemli bir anlaşma imzaladığını açıkladı. TARİHİN EN BÜYÜK SİLAH ANLAŞMASI İki …