Kars Çayı’nda Ördekler Yiyecek Arıyor

Kars Çayı’nda Buzla Kaplı Yeşilbaş Ördekler Yiyecek Aramakta Zorlanıyor

Kars’ta soğuk hava dalgasının etkisiyle büyük bir bölümü buzla kaplanan Kars Çayı’nda yiyecek bulmaya çalışan yeşilbaş ördekler kameralara yansıdı. Kentteki dondurucu soğuklar, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düştüğü Kars’ta birçok göl, gölet ve akarsu buz tabakasıyla kaplandı.

Sulak alanların buzla kaplanması sebebiyle, göç etmeyerek kentte kalan yaban kuşları ve ördekler, yiyecek bulmada zorluk çekiyor. Kafkas Üniversitesi yerleşkesinden geçen ve büyük bölümü buzla kaplanan Kars Çayı’nın donmayan kısımlarını kullanan yeşilbaş ördekler, açlıkla mücadele ederken objektiflere yansıdı.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan CHP’ye ziyaret edecek

Gazeteci İsmail Saymaz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaşanan operasyonlar nedeniyle 6 Temmuz 2025 saat 10.00’da CHP Genel Merkezini ziyaret edeceğini söyledi

Soli Güneş Festivali coşkusu sürüyor

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen Soli Güneş Festivali, coşkulu anlara sahne oluyor. 2 Temmuz’da start alan festival, 6 Temmuz’a kadar Soli Arena’da vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.Festivalin ilk gününde sahne alan Taladro, alanı dolduran binlerce kişiye enerjik bir konser sunarken; ikinci gün Retrobüs, geçmişten günümüze sevilen nostaljik şarkıları seslendirdi. Sahne performanslarının yanı sıra gündüzleri dolu dolu geçen etkinlik programı vatandaşlardan tam not aldı.

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

Prof. Dr. Sambur: Ukrayna sorununun çözümünde Putin ve Trump, Kiev yönetimini bile aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleştiren telefon görüşmesinde Ukrayna sorunun çözümü için iki liderin görüşmelere devam etmesi konusunda anlaştı. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Bilal Sambur bu karar ile sorunun çözümü konusunda artık iki liderin görüşmeleri sürdüreceğini vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Vali ‘elektrik hatları’ dedi, şirket reddetti: CHP’li vekilden videolu yanıt

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti… CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından bir elektrik hattı görüntüsü paylaşarak, “Alın size tespit” ifadeleriyle tartışmaya katıldı.