Koah ve Lenfoma Teşhisiyle Tahliye Edilen Ahmet Tekin Baykal, Tedavi Sürecine Devam Edecek

Ahmet Tekin Baykal, Sağlık Sorunları Nedeniyle Tahliye Edildi

İzmir merkezli Anafor Operasyonu kapsamında 2008 yılında tutuklanan Ahmet Tekin Baykal, ileri evre KOAH ve lenfoma teşhisi konulmasının ardından sağlık sorunları gerekçesiyle geçici olarak tahliye edildi.

Baykal, cezaevi koşullarında gerekli tedavinin yapılamayacağına dair sağlık raporlarıyla desteklenerek cezaevinden çıkarıldı. Tedavi süreci artık cezaevinin dışında devam edecek. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Baykal, uzun yıllar süren tutukluluk dönemi ve son gelişmeler hakkında takipçilerine teşekkürlerini iletti.

“Adalet ve Şefkatin Bir Arada Olduğunu Gördüm”

Baykal’ın açıklamasında, “17 yıldır süren tutukluluğum boyunca çeşitli sağlık sorunları yaşadım. Son zamanlarda teşhis edilen lenfoma ve KOAH hastalıkları nedeniyle cezaevinde kalamayacağım anlaşıldı ve uzun süreli hastane tedavisi başladı. Türk Devleti’nin sağduyusu ve adaleti sayesinde, tedavim daha uygun koşullarda sürdürülebilmesi için bana 3 aylık bir süre tanındı. Bu süre zarfında Türk Devleti’nin büyüklüğü ve vatandaşına karşı duyduğu sorumluluğun bir göstergesi olarak bu karar alındı” şeklinde konuştu.

Baykal, yaşadığı sürecin sadece bir sağlık meselesi olmadığını, aynı zamanda devletin vatandaşlarına karşı sorumluluğunu gösterdiğini de vurgulayarak, “Bu fırsat, Türk Devleti’nin insanlarına karşı duyarlılığını ve adaletinin yanı sıra şefkatini de ortaya koyan bir göstergedir” ifadelerini kullandı. – AYDIN

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Serinlemek için buzlusu değil, sıcağı makbul! Arapların taktiğiymiş, oh dedirtiyor

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında serinlemek hepimizin hayali. Birçoğumuz, buzdolabından yeni çıkmış buz gibi bir içeceği yudumlamanın ferahlığını düşünerek mutlu oluyoruz. Ancak bu ferahlık hissi sandığımız kadar masum olmayabilir. İşte detaylar.

Yapay zeka, doktorlardan daha başarılı

Microsoft, karmaşık vakalarda doktorlardan daha isabetli teşhis koyabildiğini belirttiği yeni bir yapay zeka sisteminin ayrıntılarını paylaştı. Şirket, bu sistemin “tıbbi süperzekâya giden bir yol sunduğunu” ifade ederken, bu teknolojinin doktorların işini ortadan kaldırmayacağını belirtti. Yapay zekanın tıp alanında yaygınlaşmasının, dünyanın farklı bölgelerinde temel sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak daha eşit bir sağlık sistemi oluşturabileceği ifade ediliyor.

Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz tatilinde çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskinin arttığını belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu. Hareket kısıtlılığı, şişlik ya da morarma durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.