Ombudsman 241 bin 482 başvuru aldı

ANKARA (İGFA) – KDK 2024 Yıllık Raporu, TBMM Karma Komisyon’da görüşüldü.

Kamu Başdenetçisi Mehmet Akarca, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun faaliyete başladığı tarihten bu yana 241 bin 482 başvuru aldığını belirtti.

Akarca, “Kurumumuz başvuruları incelerken, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden değerlendirme yapmaktadır.” dedi.

2024 yılında ise 14 bin 762 başvuru alındığının bilgisini veren Akarca, “2024 yılında yapılan şikâyet başvuruları konu bazlı değerlendirildiğinde en fazla başvurunun yüzde 22,93 oranı ile adalet, milli savunma ve güvenlik konu başlığı altında Kurumumuza ulaştığı; kamu personel rejimi alanında yüzde 21,47, eğitim-öğretim, gençlik ve spor alanında yüzde 8,45, mahalli idarelerce yürütülen hizmetler kapsamında yüzde 7,28, çalışma ve sosyal güvenlik alanında yüzde 7,04 ve ekonomi, maliye ve vergi alanında yüzde 5,23 oranında başvuru yapıldığı görülmektedir.” diye konuştu.

Akarca, ayrıca KDK’nın 12 yıllık süreçte şikâyetleri incelemenin yanı sıra hak arama kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Yapılan çalıştaylar ve hazırlanan özel raporlarla milyonlarca kişiyi ilgilendiren sorunlar gündeme getirilmiş ve çözümler arandığını ifade eden Akarca, “Bu kapsamda 24 Şubat 2024 tarihinde, “Gazze: İnsanlığın Büyük Felaketi Özel Raporu” hazırlanarak TBMM’de düzenlenen programla kamuoyuna duyurulmuştur. Ayrıca, Asya Ombudsmanlar Birliğinin 2024 yılı toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirilmiş olup uluslararası Ombudsmanlık Kurumlarıyla iş birliği imkânları ülkemiz ev sahipliğinde güçlendirilmiştir.” dedi.

Related Posts

Emirhan Başyiğit’ten Taraftara Çağrı

Sivasspor’un genç futbolcusu Emirhan, taraftar desteğiyle takımın başarısını artıracaklarına inandığını söyledi.

Belçika’dan şirketlere “İsrail” çağrısı

Belçika’da hükümet koalisyonunda yer alan sosyalist “Vooruit” ve Hristiyan demokrat “CD&V” partileri, danışmanlık hizmeti veren Flaman Yatırım ve Ticaret (FIT) kuruluşunun İsrail’de yatırım yapan Belçikalı şirketlere bu hizmeti sağlamaması çağrısında …

Petrol tesisi yanarken çektikleri TikTok pahalıya patladı

Ukrayna’nın Soçi’ye yönelik saldırıları sırasında yangın çıkan petrol tesisinin önüne giderek TikTok videosu çeken üç Rus genç, gözaltına alındı.

Üsküdar’da Yakıt Tankeri Devrildi

Üsküdar’da yokuş aşağı indiği sırada devrilen yakıt tankerinin sürücüsü yaralandı.

Yeşilay’dan Ekran Bağımlılığına Karşı Etkinlik

Yeşilay Çorum Şubesi, ekran bağımlılığına karşı farkındalık etkinliği düzenledi.

Düzce’de Kaçakçılık Operasyonu

Düzce’de yapılan operasyonda birçok kaçak elektronik eşya ve tütün ürünleri ele geçirildi.