Tarımsal Verimlilik ve Hayvancılık İçin Çalıştay Düzenlendi

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı(TÜRKAV) Bayburt İl Başkanlığı tarafından Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda; tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri konuları üzerine duruldu.

Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı, akademisyenler, kamu kurum temsilcileri ve sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Bayburt’un tarımsal ve hayvansal üretim potansiyelini artırmaya yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay, geniş bir katılımla yapıldı.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’u harekete geçirecek ve yukarıya taşıyacak olan en önemli sektörün tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekerek, “Bayburt’ta sanayi ve turizmin de olabildiğince gelişmesi gerekiyor ama Bayburt coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa çok uygun bir şehir. Bayburt’un en önemli sektörü tarım ve hayvancılık olmalıdır. Köylerimizde ekilmeyen tarım arazi oldukça fazla. Bilimsel yöntemleri dikkate alarak gençlerimizin bu sektörü kendilerine önemli bir istihdam alanı olarak değerlendirmesi gerekiyor” dedi.

Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ise konuşmasında akademik bilginin sahadaki uygulamalarla buluşmasının önemine vurgu yaptı. Tarım İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Bayburt’taki mevcut tarımsal teşvikler ve destekleme politikaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKAV Bayburt İl Başkanı Cafer Dursun da çalıştayın temel amacının bölgenin tarımsal üretim kapasitesini geliştirmek ve hayvancılık sektörünün karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek olduğunu belirtti.

Çalıştay kapsamında tarımsal verimlilik, su kaynaklarının etkin kullanımı, küçük ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi, markalaşma, pazarlama stratejileri ve kooperatifleşme modelleri gibi konular ele alındı. Uzman akademisyenler, Bayburt’un tarımsal üretim deseninin sürdürülebilirliğini sağlamak adına bilimsel verilerle desteklenen sunumlar gerçekleştirdi. – BAYBURT

Related Posts

Bakanlıklar kararı aldı! 25 farklı kanser türünde kullanılan 5 ilaç için flaş gelişme

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; kanser hastalığında yeni nesil tedavi yaklaşımlarından biri; immünoterapi. Halk arasında akıllı kemoterapi ilacı olarak bilinen ilaçlar, kişinin kendi bağışıklık sistemini kullanarak kanser hastalığını …

Borsa güne yükselişle başladı: İşte en çok kazandıran sektörler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,25 yükselişle 9.972,96 puandan başladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 11 Mayıs 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini gerçekleştirirken, günü 9.948,51 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 24,45 puan ve yüzde 0,25 artışla 9.972,96 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34, holding endeksi yüzde 0,23 değer kazandı.

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne yatay seyirle başladı: Gram ne kadar oldu?

Son dakika! Emekli maaşlarına düzenleme yapılacak

Hükümet 3 Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon farkının ardından, en düşük emekli maaşında düzenleme yapılacağını açıkladı.

Şirketi bölüşemeyen milyarder kardeşler davalık oldu

Kazancı Holding’de yaşanan kardeş kavgasının ardından şirketin yüzde 5 hissesine sahip olan Mehmet Kazancı’nın kendini holding binasındaki odaya kilitlemesi ve sosyal medyada paylaştığı video Türkiye’de büyük ses getirmişti. Kazancı Holding’den yapılan açıklamada, Şaban Cemil Kazancı’nın tehdit yoluyla abisine ait hisselere çökmeye çalıştığına dair iddialar reddedilirken, şirketin kurucusu Ali Metin Kazancı’nın büyük oğlu olan Mehmet Kazancı’ya dava açılacağı belirtildi.

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi’nin maliyeti için Dünya Bankasından 660 bin dolarlık finansman sağlandı.