Temmuz zammı büyük oranda netleşti: Memur ve emekli zammında olası senaryolar neler?

Memur ve Emeklilere Temmuz Zammı Belli Oldu

Memur ve emeklilerin temmuz zammı ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Yılın ilk 5 ayındaki enflasyon oranı yüzde 15,09 olarak gerçekleşti. Zam miktarı ise haziran enflasyonunun açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarını kapsayan dönemde enflasyon yüzde 15,09 olarak gerçekleşti.

Memurlar ve memur emeklileri her 6 ayda bir enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşme zammı alıyorlar. Memurların ocak ayındaki zam oranı yüzde 11,54 olarak gerçekleşmişti.

CNBC-e’de yer alan habere göre, 5 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 8,57 oldu. Temmuz ayına ilişkin yüzde 5’lik sözleşme zammı da eklenince memur maaşlarına en az yüzde 14’lük bir zam yapılacağı görünüyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de aynı şekilde her 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyorlar. Ocak ayındaki zam oranı yüzde 15,75 olan emeklilerin 5 aylık toplam zam oranı yüzde 15,09 seviyesine ulaştı.

Eğer haziran enflasyon oranı yüzde 1 olarak açıklanırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 16,24 oranında zam alacaklar.

Memur ve memur emeklileri ise yüzde 9,6’lık enflasyon farkı dahil olmak üzere toplamda yüzde 15,14 zam alacaklar.

Eğer haziran enflasyon oranı yüzde 1,5 olarak açıklanırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 16,81 olacak.

Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10,20’lik enflasyon farkı dahil toplamda yüzde 15,71 oranında zam alacaklar.

Eğer haziran enflasyon oranı yüzde 2 olursa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 17,4 oranında zam alacaklar.

Memur ve memur emeklileri ise yüzde 10,74’lik enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 16,28 zam alacaklar.

Related Posts

Türksat’tan yapay zeka destekli tarımsal üretim takibi

Türksat tarafından, uydu görüntülerinin yapay zeka teknolojileriyle analiz edilmesiyle tarımsal üretimin yakından takip edilmesi sağlanıyor.

“Dört büyükler” kripto para piyasasında yatırımcısını üzdü

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un “fan token” projeleri, Trendyol Süper Lig’de 2024-2025 sezonunu kayıpla kapattı.

Barclays, S&P hedefini yükseltti: Yeni zirve beklentisi 6 bin puanın üstünde

Barclays, ticaret belirsizliğinin azalması ve 2026’da kazanç büyümesinin normalleşeceği öngörüsüyle S&P 500 endeksi için yıl sonu hedefini 5.900’den 6.050’ye çıkardı.

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri (4 Haziran 2025)

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 41 bin 228 megavatsaatle 21.00’de, en düşük tüketim ise 28 bin 928 megavatsaatle 07.00’de gerçekleşti. Günlük bazda dün 883 bin 263 megavatsaat elektrik …

Trump’tan yeni vergi kararnamesi: Çelik ve alüminyumda tarife yüzde 50’ye çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyum ithalatında uygulanan gümrük vergisini yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkaran kararı imzaladı. Kararnamede, bu ürünlerin ülke ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu savunuldu. Vergi artışının, sektörün sürdürülebilir üretim kapasitesine ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi. İngiltere ise yakın zamanda imzalanan ticaret anlaşması nedeniyle geçici olarak muaf tutuldu.

Batı Akdeniz’in ihracatı arttı

Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyelerince 5 ayda yapılan ihracat 1 milyar 186 milyon 808 bin dolara ulaştı.