Trabzonspor’dan stoperde Stefan Savic hamlesi!

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor transferde yeni bir adım daha atmanın planlarını yapıyor. Stoper bölgesine mutlaka takviye yapacak olan bordo-mavili takımda yönetimin daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da gündemine gelen Stefan Savic’i kadrosuna katmak istediği öğrenildi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre; Fırtına’nın, tecrübeli savunma oyuncusu için 3 yıllık teklif yaptığı belirtildi.

Haberde, 33 yaşındaki stoperin bu teklifi değerlendirdiği ve yakında kararını Trabzonspor Yönetimi’ne bildireceği ifade edildi. Ayrıca, Savic’in kulübü Atletico Madrid’in de oyuncunun istemesi halinde transfere izin vereceği kaydedildi. Öte yandan Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da bu transfer hamlesine olumlu rapor verdiği ve futbolcuyu istediği öğrenildi.

İspanyol kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden Savic, 2015 yılında Fiorentina’dan Atletico Madrid’e transfer olmuştu. Savunma dışında sol bek ve sağ bekte de görev yapabilen Savic, Madrid ekibi ile 297 maça çıktı, 3 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

“5-6 OYUNCU DAHA ALACAĞIZ”

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’na katılan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan burada transfer için de açıklamalarda bulundu. 

Doğan, “6 transfer yaptık. 5-6 tane daha yapacağız. İnşallah hafta sonuna kadar transferlerimizi tek tek açıklayacağız. Tek düşüncemiz önümüzdeki yıl, taraftarı mutlu etmek. Onuachu ve Cham konusu var. Oyuncular açısından problem yok. Şu an kulüplerinin istediği değerler vereceğimiz değerler değil. Onlar biraz aşağı iniyor, biz biraz yukarı çıkıyoruz. İnşallah mutlu sona ulaşacağız” dedi.

AVRUPA LİGİ’NDE RAKİP RUZOMBEROK

Trabzonspor’un, UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turundaki rakibi Slovakya temsilcisi Ruzomberok oldu. Tobol karşısında evindeki ilk maçı 5-2 kazanan Ruzomberok, deplasmandaki rövanşı 1-0 kaybetmesine rağmen ikinci eleme turuna çıktı.

Trabzonspor, Ruzomberok ile ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak. UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turunda ilk maçlar 25 Temmuz’da, rövanşlar ise 1 Ağustos’ta yapılacak.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir