Türkiye’de dolar milyonerlerinin serveti dudak uçuklattı

Türkiye’de Servet Sahibi Sayısı 10 Milyon Doların Üzerine Çıktı

İngiliz gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 2025 Servet Raporu’na göre, Türkiye’de 10 milyon doların üzerinde servete sahip olan kişi sayısı 6,138’e yükseldi. Bu durum ülkeyi dünya genelinde 25. sıraya kadar yükseltirken, nüfusun sadece yüzde 0,3’lük bir kesimi ultra zengin olarak nitelendiriliyor.

Türkiye Aralarında İsveç’in de Bulunduğu Ülkeleri Geride Bırakıyor

Rapora göre Türkiye, İsveç’in hemen üzerinde yer alarak Filipinler ve Yeni Zelanda gibi ülkeleri geride bırakıyor. Türkiye’nin dolar milyonerleri sıralamasındaki yeri, ekonomik dinamikleri ve yatırım olanakları açısından önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Ultra Zengin Sayısında Artış Gözlemleniyor

Geçmiş yıllarda 30 milyon doların üzerinde servete sahip olan kişiler üzerine veriler paylaşılırken, 2025 raporunda bu detaydan bahsedilmemiş. Ancak geçmiş verilere göre, 2022 yılında 30 milyon dolar servete sahip kişi sayısı 1,761 iken, bu rakam 2023’te 1,932’ye yükselmiş.

ABD, En Fazla Dolar Milyonerine Ev Sahipliği Yapıyor

Rapora göre dünya genelinde en fazla dolar milyoneri ABD’de bulunuyor. 10 milyon doların üzerinde servete sahip ABD vatandaşı sayısı 905,413 iken, Çin ikinci sırada bulunuyor. Bu ülkeleri ise Japonya, Hindistan ve Almanya takip ediyor.

Küresel Servet Artışı Devam Ediyor

Dünya genelinde 10 milyon doların üzerinde servete sahip kişi sayısı son bir yılda 41,078 kişi artarak 2,341,378’e ulaştı. Bu rakamın 2028 yılında 2,5 milyonu aşması bekleniyor. Ayrıca, 100 milyon doların üzerinde servete sahip kişi sayısı 2023’te 99,825 iken, 2024’te 104,060’a yükseldi ve 2028 yılında 110,942’ye ulaşması tahmin ediliyor.

Related Posts

Altının gramı neden artıyor? İşte formülü

1919’dan itibaren dünya çapında altın, Londra Altın Borsası tarafından günde iki kez açıklanan fiyatlarla işlem görmeye başladı. Bu fiyat belirleme süreci, yalnızca birkaç büyük banka tarafından kontrol ediliyordu.

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

Küresel elektrik üretiminin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden sağlandı

Geçen yıl küresel çapta üretilen elektriğin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden elde edildi.

98 yıllık dev şirket Türk şirketini satın aldı. 230 ülkede faaliyet gösteriyor

Amerika merkezli sigorta brokeri Arthur J. Gallagher & Co., İstanbul merkezli Aspera Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.’yi satın aldı. 1927’de Chicago’da kurulan Gallagher, dünyanın en büyük sigorta brokerlerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık …

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.