Vücudundaki kırıklarla hastaneye gitti acı gerçekle karşılaştı

Ordu’da Lösemi Teşhisi Konulan 6 Yaşındaki Muhammet Emin Taşlı, Başarılı Bir Tedavi Sürecinden Geçti

Ordu’da yaşayan 6 yaşındaki Muhammet Emin Taşlı, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye götürüldüğünde lösemi teşhisi konuldu. Geçen yıl ekim ayında başlayan tedavi süreci başarıyla tamamlandı. Anne Saliha Taşlı, “Biz buraya oğlumun vücudundaki kırıklar nedeniyle gelmiştik. Kırıklarının sebebi de kan hastalıklarıymış. Önceden düştüğü zaman bir yeri kırılacak diye korkuyordum. Ama şimdi düştüğü zaman korkmuyorum” şeklinde konuştu.

Fatsa’da yaşayan Taşlı ailesi, oğulları Muhammet Emin’in sık sık kemik kırıkları yaşaması nedeniyle Fatsa’daki hastanelere başvurdu. Sağ ve sol ayaklarında, bileklerinde ve omurgasında oluşan toplam 6 kırık sonrası Samsun’a gelen Taşlı ailesi, buradaki özel bir hastanede yapılan tetkiklerde, kemik zayıflığının altında yatan nedenin lösemi olduğunu öğrendi. 15 Ekim 2024 tarihinde konulan teşhisin ardından Muhammet Emin Taşlı için tedavi süreci başladı. Annesi ile birlikte Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği’nin (LÖSAM) Nakil Aileleri Destekleme Projesi (NADEP) konuk evinde kalan Taşlı, 8 ay sonra sağlığına kavuştu. Taşlı, hastalığın nüksetme ihtimaline karşı 5 yıl boyunca düzenli olarak takip edilecek.

Tedavinin başarılı geçtiğini belirten 2 çocuk annesi Saliha Taşlı, “Oğlum lösemi hastalığına yakalandı. Burada tanısı konuldu. Tedavimiz çok güzel bir şekilde ilerledi. Şu an oğlum iyileşti. Ama 5 yıl takipte olacak. Çok şükür bu duruma kadar geldik” ifadelerini kullandı.

‘OĞLUM ÖNCEDEN DÜŞTÜĞÜ ZAMAN KORKUYORDUM ŞİMDİ KORKMUYORUM’

Oğlunun lösemi olduğunu ilk etapta anlamadıklarını belirten Saliha Taşlı, “İlk duyduğumda çok üzülmüştüm. Dünya başıma yıkılmıştı. Ama ‘mücadeleyi bırakmamalıyız’ dedim. Oğluma da hiçbir şey hissettirmedim. Lösemi hastası olduğunu ilk zamanlar anlamamıştık. Biz buraya oğlumun vücudundaki kırıklar nedeniyle gelmiştik. Sağ ve sol ayağı, bilekleri kırılıyordu. En son omurgasında 2 tane kırık çıktı. Biz buraya 6 tane kırıkla geldik. Kırıklarının sebebi de kan hastalıklarıymış. Yani lösemiymiş. Şu anda oğlum çok iyi. Düştüğü zaman bir yeri kırılmıyor. Önceden düştüğü zaman bir yeri kırılacak diye korkuyordum. Ama şimdi düştüğü zaman korkmuyorum” şeklinde konuştu.

Ana sınıfına sadece bir gün giden Muhammet Emin Taşlı ise iyileştiğini ve mutlu olduğunu söyledi.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan CHP’ye ziyaret edecek

Gazeteci İsmail Saymaz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaşanan operasyonlar nedeniyle 6 Temmuz 2025 saat 10.00’da CHP Genel Merkezini ziyaret edeceğini söyledi

Soli Güneş Festivali coşkusu sürüyor

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen Soli Güneş Festivali, coşkulu anlara sahne oluyor. 2 Temmuz’da start alan festival, 6 Temmuz’a kadar Soli Arena’da vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek.Festivalin ilk gününde sahne alan Taladro, alanı dolduran binlerce kişiye enerjik bir konser sunarken; ikinci gün Retrobüs, geçmişten günümüze sevilen nostaljik şarkıları seslendirdi. Sahne performanslarının yanı sıra gündüzleri dolu dolu geçen etkinlik programı vatandaşlardan tam not aldı.

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

Prof. Dr. Sambur: Ukrayna sorununun çözümünde Putin ve Trump, Kiev yönetimini bile aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleştiren telefon görüşmesinde Ukrayna sorunun çözümü için iki liderin görüşmelere devam etmesi konusunda anlaştı. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Bilal Sambur bu karar ile sorunun çözümü konusunda artık iki liderin görüşmeleri sürdüreceğini vurguladı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Vali ‘elektrik hatları’ dedi, şirket reddetti: CHP’li vekilden videolu yanıt

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığını açıklamış, GDZ Elektrik ise “Somut bir bulgu bulunmamaktadır” diyerek iddiayı reddetmişti… CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından bir elektrik hattı görüntüsü paylaşarak, “Alın size tespit” ifadeleriyle tartışmaya katıldı.