Yaz kâbusa dönmesin! Çocuklar için tehlike kapıda

Çocukların Yaz Döneminde Dikkat Etmesi Gerekenler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocukların enerjilerini dışarıda harcadıklarını ve açık alanda çok vakit geçirdiklerini belirtti. Ancak, ani hareketler ve korunmasız koşuşturmalar sonucu istenmeyen kazalar meydana gelebileceğine dikkat çekti. Bu kazaların zaman zaman kırıkla sonuçlanabileceğini söyledi.

Düşme ya da çarpma sonrasında kızarıklık, morluk, şişlik ve özellikle hareket kısıtlılığı gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Demir, bu durumlarla karşılaşıldığında vakit kaybetmeden uzmana başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle yaz aylarında oyun parklarında el bileği, bacak, ayak ve parmak kırıklarına sıkça rastlandığını belirtti.

Yaş Ağaç Kırığı Çocuklarda Sık Karşılaşılan Bir Durum

En sık karşılaşılan kırık türlerinden birinin ‘yaş ağaç kırığı’ olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ferunda Demir, bu tür kırıkların genellikle destek tedavisi ile iyileştiğini ifade etti. Kendiliğinden iyileşme potansiyeline sahip olsa da uzman kontrolü ve uygun destek gerektiğini belirtti.

Uygulanan Aktiviteler Yaş Grubuna Uygun Olmalı

Yaz tatilinde çocukların fiziksel aktivitelerle yönlendirilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Uzm. Dr. Demir, sportif faaliyetlerin yaş gruplarına uygun, kontrollü ve güvenli alanlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ailelerin çocuklarını denetimli alanlara yönlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Süt ve Süt Ürünleri Kemik Gelişimi İçin Önemli

Çocukların sağlıklı kemik gelişimi için beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ferunda Demir, süt ve süt ürünlerinin günlük beslenmede yer alması gerektiğini söyledi. Gerekirse dönemsel olarak D vitamini takviyesi yapılması gerektiğini ekledi.

Related Posts

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Erken tanı ile skolyoz cerrahisiz atlatılabilir

Samsun’da görev yapan Omurga Cerrahisi Doç. Dr. Ömer Bozduman, Haziran ayının ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ olduğunu hatırlatarak, aileleri çocuklarında omurga eğriliği belirtilerine karşı dikkatli olmaya davet etti. Bozduman, erken teşhisin skolyoz tedavisinde cerrahi müdahale gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırdığını vurguladı.